Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου-ακτιβίστριας στην Ουκρανία

21:14 25/12/2013 - Πηγή: AEK365

Βίαιη επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης διάσημη δημοσιογράφος στην Ουκρανία, η οποία είχε λάβει μέρος στις πρόσφατες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει συνθήκες συνεταιρισμού και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τετιάνα Τσορνόβιλ ξυλοκοπήθηκε άγρια από άγνωστους άνδρες που την ανάγκασαν να σταματήσει ενώ κινούταν με το αυτοκίνητό της στα προάστια του Κιέβου.

Σημειώνεται πως

η επίθεση κατά της Τσορνόβιλ έλαβε χώρα ώρες αφότου άλλος φιλοευρωπαϊος ακτιβιστής δέχτηκε επίθεση στο Χάρκοβο από άγνωστα άτομα που τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

«Ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου [που την ακολουθούσε] έσπρωξε [το όχημά της]. Όταν αυτή σταμάτησε, αρκετοί άνδρες που την ακολουθούσαν έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου της, την τράβηξαν έξω, και άρχισαν να την ξυλοκοπούν», όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Μετέπειτα, την πέταξαν σε ένα χαντάκι», συνέχισε το αστυνομικό ανακοινωθέν. Το σώμα της εντοπίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η Τσορνόβιλ έχει επανειλημμένα επικρίνει ανοιχτά τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς και το περιβάλλον του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιανούκοβιτς την Τετάρτη καταδίκασε την επίθεση κατά της Τσορνόβιλ, και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζακχαρτσένκο δήλωσε πως τρεις ύποπτοι είχαν ταυτοποιηθεί και δύο είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Πρέπει να σημειωθεί πως η επίθεση κατά της δημοσιογράφου έλαβε χώρα ώρες αφού η Τσορνόβιλ δημοσίευσε άρθρο που αφορούσε τον κ. Ζακχαρτσένκο.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα