Αισχρά ρατσιστικά συνθήματα κατά Ντιούφ (VIDEO)

14:44 12/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το Sky Sports έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που εμφανίζει τους οπαδούς της Μίλγουολ να απευθύνονται στον Ελ Χατζί Ντιούφ με απίστευτα ρατσιστικά συνθήματα στην διάρκεια του αγώνα με την Λιντς για την Τσάμπιονσιπ τον περασμένο Νοέμβριο.
Μέχρι χθες δεν υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό ωστόσο μετά την προβολή του βίντεο η διοίκηση της Μίλγουολ βρίσκεται σε αναζήτηση των ρατσιστών οπαδών της ομάδας ζητώντας και την βοήθεια της Μητροπολιτικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλγουολ, Άντι Άμπλερ τόνισε: "Όπως όλοι οι οπαδοί της Μίλγουολ και του ποδοσφαίρου γενικότερα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για όσα είδαμε. Προφανώς αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή σε κανένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα και η Μίλγουολ θα τιμωρήσει με δια παντός αποκλεισμό τα άτομα αυτά και ελπίζουμε το Sky να δώσει το υλικό στην αστυνομία, ώστε να λάβουμε περαιτέρω δράση. Δυστυχώς ο ρατσισμός υπάρχει στην κοινωνία μας και συγκεκριμένα άτομα θέλουν να το φέρουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εξαρτάται από εμάς, τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, το να κάνουμε κάτι. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι η λύση στο πρόβλημα και η δουλειά που κάνουμε θα συνεχιστεί".
Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ δήλωσε: "Η Μητροπολιτική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν κάθε καταγγελία για ρατσιστική συνθηματολογία και/ή συμπεριφορά. Αν τέτοια περιστατικά υποπίπτουν στην αντίληψή μας ερευνούνται εις βάθος, ως μέρη της 'Επιχείρησης Arrowtip, η οποία αποτελεί την τρέχουσα επιχείρηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για το ποδόσφαιρο, με στόχο να εντοπίσει άτομα ή ομάδες που σχετίζονται με εγκληματικότητα και διατάραξη της τάξης στο ποδόσφαιρο".
Σημειώνεται πως στο παρελθόν οι οπαδοί της Μίλγουολ έχουν συνδεθεί με ακροδεξιές τάσεις ενώ υπήρξαν και υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου, του εθνικιστικού κόμματος που γνώρισε άνθηση την δεκαετία του '70. Παράλληλα είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές με τα επεισόδια που προκαλούσαν την περίοδο που βρισκόταν στο απόγειο του ο χουλιγκανισμός στα αγγλικά γήπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα