Αισιοδοξία, γήπεδο και... Δημητρέλος

10:02 3/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

"Οι μέτοχοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν περίπου 2,5 - 3 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της ΑΕΚ και παράλληλα να κλείσουν το θέμα του ομολογιακού δανείου", γράφει η εφημερίδα η οποία τονίζει πως "βασικός στόχος είναι να κρατηθεί ζωντανή η ομάδα και να εξασφαλίσει τη δανειοδότηση (σε συνδυασμό με τα λεφτά του Ψωμιάδη)". Στο ρεπορτάζ μάλιστα, το GOAL, γράφει αναλυτικά: "Στο ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας φαινόταν πως οι μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν το όνομά

τους, να πληρώσουν ό,τι αντιστοιχεί στον καθένα και να ξεμπερδέψουν με την υπόθεση της ΑΕΚ, το πόρισμα των δύο πρώτων συναντήσεών τους δείχνει σημαντική παρέκκλιση από το στόχο. Βλέπετε, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την κατάσταση του καθενός εκ των μετόχων, μοιάζει ουτοπικό το σενάριο να πληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν. Και αυτό που επείγει πλέον και προβάλλει ως βασική ανάγκη είναι να διατηρηθεί ζωντανή η ομάδα.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Αρχικά με «κούρεμα» και «ένεση» στην ομάδα με κάποιο σημαντικό ποσό. Με απλά λόγια, οι μέτοχοι στρέφονται κατά κύριο λόγο σε δύο στόχους: αφενός να κλείσουν το θέμα της Μοrgan Stanley και του ομολογιακού δανείου και αφετέρου να βάλουν στην ομάδα κάποιο ποσό. Ως μίνιμουμ εκτιμάται πως θα είναι το 1,5 εκατ. ευρώ, αν και η κουβέντα -και βάσει βέβαια των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον ορκωτό- είναι για ποσό που θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Απώτερος στόχος; Να παρουσιαστεί στην UEFA βελτιωμένη κατάσταση των οικονομικών της ομάδας. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως, αν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσιαστεί μια ΠΑΕ που δεν θα κουβαλά το ομολογιακό δάνειο (-5,5 εκατ. ευρώ), θα έχει σημαντικά έσοδα (3 εκατ. ευρώ) από τους μετόχους της και παράλληλα θα κομίσει τη δικαστική απόφαση για τον Ψωμιάδη (με απαιτήσεις 21 εκατ. ευρώ) και την προοπτική πώλησης κάποιων παικτών, θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή -και ελληνική- άδεια συμμετοχής για τη νέα περίοδο.

Υπό αυτό το πρίσμα συναντήθηκαν και χθες οι Νικολαΐδης, Παππάς, Κανελλόπουλος και Κούλης. Φαίνεται πως οι απόψεις τους συμβαδίζουν, ενώ έχουν και την έγκριση στις κινήσεις τους του Νίκου Νοτιά. Φέρεται μάλιστα πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και με τους Χατζηιωάννου και Γκούμα, μολονότι κανείς δεν παρέστη στη συνάντηση. Δικαιολογείται από τους υπόλοιπους πάντως, στη λογική πως αυτοί έχουν ήδη συμμετάσχει με ένα σημαντικό ποσό (3,2 εκατ. ευρώ), που άφησαν αποχωρώντας. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να υπάρξει νέα σύσκεψη, αλλά επικρατεί η εκτίμηση πως οριστική λύση θα μπορέσει να βρεθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Γίνεται σαφές με τις κινήσεις των τελευταίων ημερών πως οι μέτοχοι του 2004 βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο. Κατά πόσο θα συμβεί αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Ως δεδομένο, πάντως, πρέπει να θεωρείται ότι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν εκείνοι πρωτοβουλίες ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση της ομάδας και στη συνέχεια να βρουν τον επενδυτή που θα την παραδώσουν. Να ξεμπλέξουν

Keywords
Τυχαία Θέματα