«Αισιόδοξοι για Φορμίκα»

18:44 24/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ζημιά ανάλογη εκείνης του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς λίγο έλειψε να υποστεί ο Λαουτάρο Φορμίκα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, την εκπομπή «Εντός Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Δημητρακόπουλος.

Όπως τόνισε, θα χρειαστεί χρόνος για να διαπιστωθεί αν ο Αργεντινός μπακ θα καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία.

«Σαν παιδί κι αυτός, πήγε στο ρεπό του για κολύμβηση. Εκεί τραυματίστηκε.

Κάτι ανάλογο συνέβη με την περίπτωση του Γιάνκοβιτς, με τη διαφορά ότι η βία δεν ήταν τόσο μεγάλη στον τραυματισμό του Φορμίκα. Υπέστη κάταγμα στον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο. Τις πρώτες ώρες που τον παρακολουθήσαμε δεν έβγαλε νευρολογικά προβλήματα. Αυτό είναι υπέρ του. Είναι σε μία ειδική έλξη που τον έχουμε βάλει και θα τον παρακολουθούμε», ανέφερε ο γιατρός των Αρκάδων.

Όσο για την ψυχολογική κατάσταση του ποδοσφαιριστή, είπε: «Δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αλλά είναι ένα παιδί αισιόδοξο και πιστεύει πως όλα θα πάνε καλά. Από τη στιγμή που το παιδί κινεί τα χέρια του, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν έχει νευρολογικά προβλήματα, είμαστε αισιόδοξοι. Του εξηγήσαμε πως όλα θα πάνε καλά. Θα παραμείνει άλλες 48 ώρες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κι από εκεί και πέρα θα κινητοποιηθεί ξανά και θα δούμε».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Φορμίκα θα καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο, απάντησε: «Όλα είναι σχετικά. Αυτό το κάταγμα θέλει 6-8 εβδομάδες να κολλήσει, θα είναι ακινητοποιημένος, θα αρχίσει φυσικοθεραπεία και ασκήσεις ενδυνάμωσης, θα δούμε τι κινητικότητα θα αποκτήσει και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αν δεν έχει προβλήματα, μουδιάσματα κλπ., ελπίζουμε να είναι εντάξει. Σε αθλητές είναι σπάνιοι τέτοιοι τραυματισμοί, να καρφωθείς κάτω. Τέτοιες κακώσεις έχουμε συνήθως σε τροχαία ή στη θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα