Αισιόδοξος ο Χαρέιντε

19:45 8/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Νορβηγός τεχνικός της Μάλμε, στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για την τελευταία αγωνιστική στο Champions League, όπου οι Σκανδιναβοί με νίκη θα πάρουν το «εισιτήριο» για το Europa League.

«Ίσως αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού

να μην είναι η πραγματικότητα (σ.σ. στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Έχει ξεκουράσει πολλούς παίκτες για αυτό το παιχνίδι, που είναι σημαντικό και για τους δύο μας, όσον αφορά την εκπλήρωση των στόχων μας», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να διευκρινίσω πως ήταν πολύ κακή η μετάφραση στο Μάλμε. Πολλά που είπα δεν μεταφέρθηκαν σωστά και δημιούργησαν παρερμηνείες. Ίσως ο Ολυμπιακός να αδικήθηκε λίγο στην Σουηδία, όπως εμείς στην Μαδρίτη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε αυτά. Στο πρώτο ματς η ομάδα που θα πετύχαινε πρώτη γκολ θα έπαιρνε τον αγώνα. Συμβαίνει συχνά σε αυτό το επίπεδο».

Αναφορικά με την ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο, απάντησε: «Σε κλειστά ματς αυτός που σκοράρει πρώτος παίρνει και το αποτέλεσμα. Φυσικά και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Στατιστικά ο Ολυμπιακός έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως χάνει κάποιο παιχνίδι στην έδρα του».

Όσον αφορά στην απώλεια του Γιόχανσον, σχολίασε: «Υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές λύσεις για την αναπλήρωση του κενού που έχει αφήσει ο Γιόχανσον. Δουλειά μου είναι να βρω την καλύτερη δυνατή λύση και να μην έχουμε πρόβλημα ανασταλτικά μετά την απώλεια του παίκτη».

Ακόμα, ο Νορβηγός ανέφερε: «Αν αναλύσει κανείς τα ματς του Ολυμπιακού, όπως κάναμε, μας ξαφνιάζει το γεγονός πως νίκησε στην έδρα του Ατλέτικο και Γιουβέντους, ενώ και στο Τορίνο ήταν πολύ καλός. Στην Σουηδία εμείς είχαμε το πάνω χέρι και κερδίσαμε, είναι ξεκάθαρο αυτό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε αύριο».

Για τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα: «Οι καλύτεροι παίζουν πάντα. Δεν έχουμε μεγάλο βάθος στο ρόστερ, ούτε πολλούς παίκτες σε πολύ υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Μπορούν όμως να κάνουν σπουδαία πράγματα. Ελπίζω σε κάποια ενίσχυση αν συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Ακόμα, αναφέρθηκε και στο βεβαρημένο πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων»: Γνωρίζουμε το φορτωμένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και εμείς. Η ομάδα είχε καλύτερο ρυθμό και αποτελέσματα όσο είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας. Το πρωτάθλημα έχει σταματήσει στην Σουηδία και ο Ολυμπιακός ξεκούρασε παίκτες στο ματς με τα Γιάννινα».

Τέλος, ο Άγκε Χαρέιντε τόνισε: «Είδα πως είχε αδυναμία στην Μαδρίτη, αφού τον επηρέασε η 20ήμερη διακοπή που είχε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θεωρώ πως όταν υπάρχει ρυθμός είναι καλύτερο για τις ομάδες. Φυσικά και περιμένω από τον Ολυμπιακό να παίξει δυνατά αύριο και να πιέσει πολύ. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα βρούμε χώρους, αφού σταματήσουμε πρώτα τον Ολυμπιακό. Οι Σουηδοί σαν λαός περιμένουν πάντα να δουν αν μπορούν να καταφέρουν κάτι...».

Keywords
Τυχαία Θέματα