Αίτημα πτώχευσης απ'την χαρτοβιομηχανία Diana

19:21 9/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ξάνθης η χαρτοβιομηχανία «Diana» τη στιγμή που οι εργαζόμενοί της δηλώνουν ότι η εταιρεία είναι απόλυτα υγιής και βιώσιμη, ενώ μόνο η κινητή της περιουσία (εξοπλισμός εργοστασίου Ξάνθης) φτάνει σε αξία τα 60 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο Ξάνθης στις 19 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης της εταιρείαςτου ομίλου Ζερίτη.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, μέλος του

σωματείου των εργαζομένων ανέφερε:

«Η εταιρεία, που κάποτε απασχολούσε 400 εργαζόμενους και σήμερα λιγότερους από 200 σε όλη την Ελλάδα, δεν πρέπει να κλείσει. Διαθέτει τεχνογνωσία και μια κινητή περιουσία πάνω από 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ακίνητα. Τα δε χρέη της, συνυπολογιζόμενων εκείνων προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές πρώτων υλών, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ανέρχονται σε περίπου 25-30 εκατ. ευρώ».

Οι εργαζόμενοι από το τέλος του Οκτωνρίου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς το εργοστάσιο δεν έχει ρεύμα, ούτε φυσικό αέριο, λόγω απλήρωτων λογαριασμών κι έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα