Ακόμα πιο γρήγορος ήταν ο «Ατρόμητος Φέλιξ»

22:16 8/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ακόμα πιο γρήγορος απ' ό, τι είχε υπολογιστεί έως τώρα ήταν ο ατρόμητος Αυστριακός Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ στις 14 Οκτωβρίου 2012, όταν έπεσε στο κενό από την στρατόσφαιρα σε ύψος 39 χλμ!

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Μπαουμγκάρτνερ έπιασε ακόμα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί καθώς φέρεται να άγγιξε τα 1.357,6 χιλιόμετρα ανά ώρα, δηλαδή 1,25 Mach σπάζοντας το φράγμα του ήχου.

Αυτό τον κάνει πιο γρήγορο ακόμα κι από τα περισσότερα εμπορικά

αεροσκάφη.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη τιμή για τον εαυτό μου και για τους συνεργάτες μου από το να γνωρίζω ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της αποστολής μας για να οδηγήσουν με ασφάλεια την αεροδιαστημική στο επόμενο επίπεδο ή για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για την επιστήμη ή απλά ως έμπνευση για να κυνηγήσουν τους δικούς τους στόχους. Ανυπομονώ να δω τι θα σημαίνει η πραγματοποίηση των δικών τους ονείρων για όλους μας» σημείωσε πατώντας πλέον στο έδαφος ο Μπάουμγκαρτνερ.

Ο «Ατρόμητος Φέλιξ» με το άλμα του έσπασε τρια ρεκόρ: του ύψους της μεγαλύτερης ελεύθερης πτώσης που έχει ποτέ επιχειρηθεί από άνθρωπο, της απόστασης για την πιο μεγάλη σε μήκος ελεύθερη πτώση και του ύψους για το υψηλότερο σημείο στο οποίο μπορεί να ανέβει άνθρωπος με αερόστατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα