Ακρα μυστικότητα για την κρίσιμη συνάντηση

23:37 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Το ενδιαφέρον στην ΑΕΚ πλέον έχει εστιαστεί 100% στην κρίσιμη συνάντηση των μετόχων της ομάδας του 2004, εκεί που στόχος είναι να γίνει το «ξεκαθάρισμα» στα χρέη της Ενωσης από τότε που ανέλαβαν. Μόνο έτσι θα βγει ο λογαριασμός στον καθένα για να πληρωθεί. Μόνο έτσι άλλωστε «καθαρίζει» και η ΠΑΕ ΑΕΚ από το «άνοιγμα», ενώ στόχος είναι να γίνει κουβέντα και για το χρέος στην Morgan

Stanley για το ομολογιακό δάνειο του 2006.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες και λέγεται ότι πιθανόν να μην παραστεί ορκωτός λογιστής για το… μοίρασμα, αφού βάσει των ισολογισμών και του μετοχολογίου βρίσκεται η λύση και μεταξύ των μετόχων. Ισως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των μετόχων να μην διεξαχθεί αύριο Τρίτη, όπως αρχικά είχε τονιστεί. Μπορεί να μετατεθεί για 1-2 ημέρες (και ο τόπος και ο χρόνος να μείνουν... μυστικά για λόγους ασφαλείας) αν και ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ την δεδομένη στιγμή την ΠΑΕ ΑΕΚ και την βιωσιμότητα της κατ’ επέκταση.

Για αυτό και ο Ντέμης Νικολαΐδης τόνισε τόσες και τόσες φορές το τελευταίο διάστημα ότι πρώτο μέλημα είναι να πληρωθούν τα χρέη της εταιρίας για να μπορεί να προχωρήσει παρακάτω η ΑΕΚ. Ο Παππάς συμφώνησε, ο Κανελλόπουλος το ίδιο και ο Νοτιάς από τις ΗΠΑ έδωσε το «ΟΚ» για ότι απόφαση παρθεί. Μένει να τοποθετηθούν οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Γκίκας Γκούμας αν θα παρευρεθούν και καλύψουν το «άνοιγμα».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ανάγκη μέχρι τον Μάρτιο 6,5 εκατ.ευρώ και μέχρι τον Ιούνιο συνολικά 8,5 εκατ.ευρώ, ενώ το χρέος στην Morgan Stanley φτάνει τα 5 εκατ.ευρώ αν και… σβήνεται με ένα ποσό γύρω στα 2 εκατ.ευρώ όπως λένε από την ΑΕΚ. Αυτά είναι τα χρέη και αν καλυφθούν τότε η ΠΑΕ μένει μόνο με τα διακανονισμένα της και γίνεται «ελκυστική» προς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Αν οι μέτοχοι της ομάδας του 2004 δεν καλύψουν τις «ζημιές», τότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να… ζήσει και η προχθεσινή συνάντηση στο «Μεγάλη Βρετάνια» θα μείνει στην ιστορία μόνο για τις φωτογραφίες και τις ατάκες και όχι για την «βοήθεια» που έδωσε στην ΑΕΚ για να βρει την λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα