Ακροαριστερή οργάνωση πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

17:14 2/2/2013 - Πηγή: AEK365

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα της Τουρκίας ανέλαβε πριν από λίγη ώρα η ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο (DHKP - C), σύμφωνα με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστότοπο που σχετίζεται με την οργάνωση.
«Ο μαχητής μας, Αλισάν Σανλί πραγματοποίησε μία ενέργεια αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013, εισερχόμενος στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, φονιά των λαών του κόσμου, στην Άγκυρα», αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση.
Το DHKP - C λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση

από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα μέσα Ιανουαρίου οι τουρκικές Αρχές έχουν προβεί στη σύλληψη περίπου 100 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την ακροαριστερή οργάνωση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το κίνημα είναι πιθανόν να σχεδίασε την χθεσινή επίθεση ως αντίποινα για τις αστυνομικές επιχειρήσεις.
Η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα στο χώρο της πρεσβείας, δηλαδή τυπικά σε έδαφος των ΗΠΑ, κοντά σε ένα σημείο ελέγχου για μία πλάγια είσοδο στο συγκρότημα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός φρουρού ασφαλείας.
Στη συγκεκριμένη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές, με αυτήκοους μάρτυρες να δηλώνουν πως η έκρηξη έγινε αντιληπτή σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα