Αλαφούζος: Πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε

08:51 7/11/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες ο πρόεδρος και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασαν τον οικονομικό προϋπολογισμό που προβλέπει σχέδιο βάσει του οποίου η ΠΑΕ θα απαλλαγεί από χρέη το 2017.
Ο Γιάννης Αλαφούζος στην τοποθέτηση του ανέφερε πως "... είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε από φέτος και ρίξαμε τόσο πολύ το μπάτζετ, ώστε να έχουμε ίδια έσοδα με έξοδα. Αλλά πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε στην ομάδα και απαραίτητη

προϋπόθεση για να βγούμε από την δύσκολη θέση την επόμενη τετραετία είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό".
Για ακόμα μια φορά από την ΠΑΕ τονίστηκε πως προτεραιότητα είναι να πληρώνονται οι νυν παίκτες της ομάδας με τον οικονομικό διευθυντή, κ. Τουμασάτο να σημειώνει τα εξής: "Την τελευταία τριετία, πριν αναλάβει η Παναθηναϊκή Συμμαχία, η ομάδα είχε μπει μέσα 48 εκ. ευρώ. Με τις μειώσεις που έγιναν, τα λεφτά που έβγαλε η Συμμαχία (10 εκ. ευρώ) και ο κόσμος, φτάσαμε το χρέος στα 28 εκ. ευρώ και από αυτά τα 14 εκ. ευρώ έχουν διακανονιστεί. Για τα άλλα 14 εκ. ευρώ είμαστε σε συζητήσεις με αυτούς που τα δικαιούνται για να βρούμε λύση. Το καλοκαίρι εισπράξαμε 3 εκ. ευρώ από την πώληση του Μαυρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, που αν γινόταν θα είχαμε άλλα 6 εκ. ευρώ έσοδα. Η φετινή και η νέα περίοδος θα είναι οι πιο δύσκολες για αυτό θα γίνουν μειώσεις στα έξοδα. Στο αγωνιστικό, το μπάτζετ έχει μειωθεί κατά 12 εκ. ευρώ και έχει φτάσει στα 5 εκ. ευρώ, θα μειώσουμε πολύ και τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτό το πλάνο, αν μέχρι το 2017 έχουμε παίξει τουλάχιστον δυο φορές στο Europa League και έχουμε άλλα 12 εκ. ευρώ έσοδα μπορούμε να πούμε ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα έχουμε καθαρίσει από τα χρέη και θα έχουμε μάλιστα ένα σημαντικό πλεόνασμα, οπότε η ομάδα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Υπολογίζουμε και σε κάποια έσοδα από πωλήσεις παικτών".

Keywords
Τυχαία Θέματα