Άλωσε το «Ολντ Τράφορντ» η Τσέλσι

20:08 5/5/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE 35η αγωνιστική

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΤΣΕΛΣΙ 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: "Ολντ Τράφορντ"

Πριν από μερικές μέρες η Τσέλσι κέρδιζε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρινόταν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και σήμερα η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έφυγε ξανά νικήτρια αυτή την φορά μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" για το πρωτάθλημα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Χουάν Μάτα στο 87ο λεπτό.
Το

παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσέλσι να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά να... χωλαίνει στην τελική προσπάθεια. Στο 14ο λεπτό ο Όσκαρ σούταρε, ο Λίντεγκααρντ έδιωξε με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι για κακή τύχη της Τσέλσι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο μισάωρο όταν ο Ράιαν Γκιγκς πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να έχει την καλύτερη στιγμή της στο 42ο λεπτό όταν ο Ουαλός μέσος βρήκε ωραία τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο οποίος έκανε με την μία την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και στο 87ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ραμίρες έδωσε στον Όσκαρ εκείνος βρήκε τον Μάτα που με σούτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα με την μπάλα να βρίσκει σε σε Τζόουνς και Λίντεγκααρντ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς στο 89ο λεπτό ο Ράφαελ αντίκρισε κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Νταβίντ Λουίζ. Μετά το μαρκάρισμα του Ράφαελ πάνω στον Λουίζ υπήρξε μεγάλη ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.
Το σφύριγμα της λήξης από τον Γουέμπ βρήκε την Τσέλσι μεγάλη νικήτρια με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, τρεις μέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Europa League, να ανεβαίνει στην 3η θέση αφήνοντας πίσω της την Άρσεναλ και να δείχνει πως και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Ράφαελ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Τζόουνς, Άντερσον (69' Ρούνεϊ), Κλέβερλι (68' Μπούτνερ), Βαλένσια (90' Ερνάντες), Γκιγκς, Φαν Πέρσι
Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Μάτα (90' Άκε), Μόουζες (76' Τόρες), Μπα

Keywords
Τυχαία Θέματα