Ανακαλύφθηκε η «δίδυμη» της Mona Lisa

17:36 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σε αποθήκη ισπανικού μουσείου βρέθηκε το πιο πρόσφατο αντίγραφο της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Η γυναίκα αυτού του πίνακα φαίνεται νεότερη και πιο... λαμπερή από αυτήν του πρωτότυπου έργου Τέχνης. Οι ιστορικοί Τέχνης εξυμνούν αυτήν την ανακάλυψη που έγινε στη διάρκεια έργων συντήρησης στο μουσείο Prado, ως την πιο αξιοσημείωτη των τελευταίων ετών

Η ρεπλίκα παρέμενε κρυμμένη χρόνια καθώς καλυπτόταν από ένα «παλτό» μαύρης μπογιάς, το οποίο είχε οδηγήσει τους ειδικούς να θεωρήσουν ότι κάποιος την είχε ζωγραφίσει χρόνια μετά το θάνατο του Ντα Βίντσι. Όμως οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι

ο πίνακας χρονολογείται την ίδια εποχή με την αυθεντική Μόνα Λίζα και πιθανολογείται ότι τον δημιούργησε κάποιος από τους μαθητές του μεγάλου καλλιτέχνη.

«Φαίνεται σαν οι δύο ζωγράφοι να βρίσκονταν στο ίδιο στούντιο, μπροστά από τον ίδιο καμβά» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής του Πράδο Γκαμπριέλε Φινάλντι.

Στο αντίγραφο του Πράδο, το πρόσωπο της γυναικείας φιγούρας φαίνεται χωρίς τα «ραγίσματα» του αυθεντικού και τα χρώματα αρκετά πιο ζωντανά. Ενδιαφέρουσα διαφορά είναι τα φρύδια, που λείπουν εξ ολοκλήρου από το πρωτότυπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα