Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο ιό του πλανήτη

14:33 22/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στα ύδατα της Χιλής, οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν τον μεγαλύτερο ιό του πλανήτη, το μέγεθος του οποίου είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από αυτό των ιών που έχουν ανιχνευτεί μέχρι σήμερα.
Ο ιός ονομάζεται Πανδώρα και το DNA του είναι άγνωστο στους Γάλλους επιστήμονες , γεγονός που... προδίδει την μακρινή και εξωγήινη καταγωγή του. Πιθανότατα , επισημαίνουν οι ερευνητές, ο ιός "Πανδώρα" προέρχεται από τον Κόκκινο Πλανήτη .
Οι Γάλλοι επιστήμονες βάπτισαν τον ιό με το όνομα αυτό γιατί θεωρούν ότι με την ανακάλυψη του , ανοίγει το

κουτί της Πανδώρας .
«Πιστεύουμε πως ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας, όχι τόσο για την ανθρωπότητα όσο για το δόγμα μας περί ιών», υποστηρίζει ο Γάλλος επικεφαλής της έρευνας, Ζαν Μισέλ Κλαβερί, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη.
Με μέγεθος ενός μικρομετρου, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι ορατός ακόμα και μ ΄ένα απλό μικροσκόπιο κι ότι δεν συνιστά απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Science», οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο ιός "Πανδώρα" είναι χίλιες φορές μεγαλύτερος από τον ιό της κοινής γρίπης.
Ο γενετικός του κώδικας έχει το διπλάσιο μέγεθος από τον Megavirus (Μέγα ιό) που κατέχει μέχρι σήμερα τα πρωτεία σε μέγεθος. «Από τα 2.556 γονίδια του, μόλις το 7% είναι γνωστό στους επιστήμονες. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εξελίχθηκε σε μια τελείως ξεχωριστή πορεία από τους υπόλοιπους ιούς που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης.
Οι Γάλλοι επιστήμονες εντόπισαν τον ιό σε ιζήματα στο βυθό της θάλασσας της Χιλής, εκεί όπου είχε εντοπιστεί και ο Megavirus (Μέγα ιός).

Keywords
Τυχαία Θέματα