Ανακοινώσεις και «πρώτη»

00:30 20/8/2013 - Πηγή: AEK365

Μπορεί να τους έχει αποκτήσει εδώ και μέρες, όμως τη Δευτέρα επισημοποίησε ο ΠΑΟΚ τη συμφωνία του με τους Μπαμπαλιούτα, Νικηφορίδη και Ντάμποβιτς.Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τo ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση των Λάμπη Μπαμπαλιούτα, Στέλιου Νικηφορίδη, Σίμο Ντάμποβιτς για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας αγωνίζεται ως λίμπερο (1972, 1,82μ) και διατέλεσε αθλητής του συλλόγου από

το 2004 έως και το 2007.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Αριστοτέλη Σκύδρας και, στη συνέχεια, αγωνίστηκε σε Ηρακλή, Άρη και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Στέλιος Νικηφορίδης αγωνίζεται ως ακραίος (1980, 1,88μ) και θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πέρυσι αγωνίζονταν στον Φοίνικα Σύρου, ενώ έχει αγωνιστεί σε Άρη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μεσσηνιακό.

Ο Σίμο Ντάμποβιτς κατάγεται από το Μαυροβούνιο, είναι διεθνής και αγωνίζεται ως πασαδόρος (1987,1,95μ). Πέρυσι, αγωνιζόταν στη Νίκη Αιγινίου και αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Και οι τρεις αθλητές έδωσαν κανονικά το ‘παρών' στην πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΟΚ.

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας, που βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια, με αφορμή και την επιστροφή του στον σύλλογο, αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας, τόνισε πως: "Επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια τελείως καινούργια ομάδα. Οι φιλοδοξίες για τη νέα χρονιά είναι πολλές και υπάρχει μεγάλη όρεξη από όλους για δουλειά. Αυτό που προέχει είναι να γνωριστούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα και να ‘δέσουμε' σαν σύνολο.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και θέλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερα σε μια χρονιά που πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη, καθώς πολλές ομάδες θα θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Αυτό που προέχει είναι να προσαρμοστούμε και να ‘δέσουμε' σαν ομάδα όσο το δυνατό πιο γρήγορα, γιατί φέτος έχουν έρθει στην ομάδα πολλοί νέοι αθλητές. Για μένα, θα είναι πιο εύκολο, καθώς με τους μισούς από αυτούς έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό από την αρχή και φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία".

Όσο για τους στόχους, είχε να πει: "Για τους στόχους είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε από τώρα, καθώς δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τα ρόστερ των άλλων ομάδων. Με βάση το ότι ο ΠΑΟΚ πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση, στο μυαλό μας θα είναι να πετύχουμε κάτι ανάλογο".

Από την πλευρά του ο Στέλιος Νικηφορίδης, τόνισε πως: «Μπορεί να είμαι για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ, αλλά αισθάνομαι πολύ οικεία, διότι με τους περισσότερους παίκτες της ομάδες έχουμε υπάρξει και παλιότερα συμπαίκτες. Αν και καινούργια ομάδα, θέλω να πιστεύω ότι θα ‘δέσουμε' πιο γρήγορα και για αυτό θα πρέπει εμείς να βοηθήσουμε και να βάλουμε στο κλίμα τους νέους παίκτες, έτσι ώστε να προσαρμοστούν και αυτοί πιο γρήγορα. Δεν έχω συνεργαστεί ξανά με τον κ.Καζάζη, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα για τον ίδιο και τη δουλειά του και ελπίζω να έχουμε μια άριστη συνεργασία".

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας, είχε να πει: " Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα περυσινά στάνταρ και, γιατί όχι, να πάμε και ένα κλικ παραπάνω. Κάθε τίτλος είναι ευπρόσδεκτος".

Ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ δήλωσε και ο Σίμο Ντάμποβιτς."Χαίρομαι που θα συνεχίσω να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο "PAOK Sports Arena" η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα περίοδο.

Το «παρών» έδωσαν οι παλιοί αθλητές, ήτοι οι Γιάννης Παντακίδης, Δημήτρης Χαραλαμπίδης , Χρήστος Στεφανίδης, αλλά και τα νέα αποκτήματα, οι Κάσσανδρος Στίγγας, Αινείας Τζελάτης, Νίκος Παλέντζας, Στέλιος Πιπέργιας, Σίμο Ντάμποβιτς, Στέλιος Νικηφορίδης και Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Τους παίκτες καλωσόρισε ο γενικός αρχηγός του ΤΑΑ, Ηλίας Εμμανουηλίδης, ενώ πρώτος στο γήπεδο βρέθηκε ο Στέλιος Καζάζης.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίασε ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Γιώργος Ανδρέου.

Απών ήταν και ο Αλεξάντερ Μίλκοφ, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας και το απόγευμα βρέθηκε στο γήπεδο, ώστε να κάνει την πρώτη του προπόνηση, ενώ αργότερα θα ενσωματωθεί ο Γιέρνι Ποτότσνικ, που βρίσκεται με την εθνική Σλοβενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα