Άνεμος ο Ναδάλ

20:26 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Εξαιρετικό το ματς στο κεντρικό κορτ με τον Γκούλμπις, Νο46 στην παγκόσμια κατάταξη, να βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρο, αλλά να μην γλιτώνει τελικά τον αποκλεισμό από τον πρωταθλητή και την 6η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον νεαρό Λετονό, ο οποίος -προερχόμενος από τα προκριματικά- έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, στέλνοντας τα καλύτερα μηνύματα εν όψει της συνέχειας στο tour. Ο Ναδάλ από την άλλη αν και βρέθηκε στα σχοινιά, είχε, για μια ακόμη φορά, τον τρόπο να ξεφύγει,

κάνοντας την ανατροπή με 1-6, 7-5, 6-4 μέσα σε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Ο Γκούλμπις αιφνιδίασε τον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου αρχικά. Το 6-1 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες για τον Λετονό, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Ράφα να αντιδρά, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Το 3-3 του δεύτερου σετ έγινε γρήγορα 5-3 για τον Ισπανό, ο οποίος πέτυχε το break και είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το σετ. Χρειάστηκε όμως να παιχτούν μερικοί πόντοι παραπάνω για να το πετύχει. Ο Γκούλμπις «απάντησε» με break, μείωσε σε 5-4, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5, κρατώντας, έστω και δύσκολα το σερβίς του. Κάτι που δεν έπραξε και στο 12ο game, με τον Ναδάλ -αφού είχε πάρει και πάλι το προβάδισμα με 6-5- να στέλνει την αναμέτρηση σε τρίτο σετ με 7-5.

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και στη συνέχεια, με τον Ναδάλ να κάνει το break και να αποκτά σαφές προβάδισμα με 4-2. Η απάντηση του Γκούλμπις ήταν άμεση, αφού με δικό του break έφερε και πάλι το ματς στα ίσια με 4-4. Δεν άντεξε όμως μέχρι τέλους. Ο Ισπανός πέρασε μπροστά με 5-4 για να κάνει στη συνέχεια το 6-4 και να κλείσει με τη σειρά του θέση στην οκτάδα, διεκδικώντας τον 7ο τίτλο του στην ιταλική πρωτεύουσα.

Εκεί θα έχουμε ισπανικό «εμφύλιο», αφού απέναντί του θα βρεθεί ο Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος πέρασε στην οκτάδα χωρίς αγώνα, μετά την απόφαση του Φίλιπ Κολσράιμπερ να μην «κατέβει» στο κορτ, λόγω ζαλάδας.

Έξω και ο Ντελ Πότρο

Το δρόμο που πήρε μια μέρα νωρίτερα ο Άντι Μάρεϊ ακολούθησε και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Η επίσκεψη στο Βατικανό και η ευλογία του Πάπα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον Αργεντίνο (ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, όπως στην περίπτωση του Ζανέτι), ο οποίος μάζεψε βαλίτσες γνωρίζοντας την ήττα από τον Μπενουά Περ.

Ο Γάλλος, Νο36 στην παγκόσμια κατάταξη πέτυχε την πρώτη νίκη του κόντρα σε τενίστα του Top10 και με 6-4, 7-6 σε 1 ώρα και 22 λεπτά συνεχίζει την πορεία του στη Ρώμη. Αντίπαλός του στο δρόμο για τα ημιτελικά, ο Μαρσέλ Γκανόγερς, ο οποίος νίκησε από την πλευρά του τον επίσης Γάλλο, Ζερεμί Σαρντί με 6-4, 1-6, 7-5.

Keywords
Τυχαία Θέματα