Ανεβαίνει ο Εργοτέλης

19:26 7/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

Σημαντική νίκη απέσπασε ο Εργοτέλης κόντρα στο Νέο Πανιώνιο. Το ματς είχε κακό ρυθμό αλλά οι κρητικοί ευτύχισαν να σκοράρουν χάρη σε πέναλτι του Λεάλ (15'). Λίγες οι καλές ευκαιρίες στην αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να παίζουν «άναρχο» ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είχε κατά διαστήματα

τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα ωστόσο φάνηκε να αρκείται στο 1-0. Πολύ κακή η αμυντική λειτουργία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη. Χάρη σε λάθη, κυρίως του Τσότσαλιτς, οι κρητικοί απείλησαν την εστία του Σιδεράκη. Ο Βόσνιος αμυντικός, που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, ήταν εκείνος που υπέπεσε στο πέναλτι και προσέφερε στου κρητικούς την ευκαιρία να σκοράρουν.

Με αυτή τη νίκη ο Εργοτέλης ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας και έφτασε τους 21 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο που έχει 23 και έναν αγώνα λιγότερο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Νωθρά ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Κρήτη με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με αποτέλεσμα να μη γίνονται ευκαιρίες. Η πρώτη απειλή σε εστία έγινε από τον Εργοτέλη και συνδυάστηκε με τέρμα. Ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε στην περιοχή του Σιδεράκη, ντρίμπλαρε τον Τσότσαλιτς ο οποίος έκανε το τάκλιν και ανέτρεψε τον νεαρό εξτρέμ. Ο Λεάλ ήταν εκείνος που ανέλαβε το πέναλτι και με «τσίμπημα» της μπάλας άνοιξε το σκορ στο 15'.

Από' κει και πέρα το ματς άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον με το Νέο Πανιώνιο να ανεβάζει ρυθμό και τον Εργοτέλη να προσπαθεί να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Οι κρητικοί είχαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0 στο 39'. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωεγίου βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λεάλ να τροφοδοτεί τον Κατσικοκέρη, εκείνος πέρασε την μπάλα πάνω από τον, κακό σήμερα, Τσότσαλιτς αλλά το πλασέ του δεν ήταν αρκετά καλό με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στο δεξί δοκάρι του Σιδεράκη.

Λίγα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες είχαν κάποια μακρινά σουτ με μπάλα ωστόσο να καταλήγει μακριά από τις δύο εστίες χωρίς να απειλεί τους τερματοφύλακες.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν να αγωνίζονται άναρχα και να προβληματίζουν με την εμφάνισή τους. Ο Εργοτέλης αρκέστηκε στις προσωπικές ενέργειες του Κουτσιανικούλη χωρίς ωστόσο να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Ο βραχύσωμος εξτρέμ προσπαθούσε να διεισδύσει με την ταχύτητά του στην περιοχή του Σιδεράκη αλλά ο Σιόβας δεν επέτρεπε στον νεαρό Έλληνα κάτι παραπάνω.

Οι Πίρσον και Σιδεράκης στο περισσότερο μέρος του αγώνα ήταν θεατές αφού ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που η μπάλα έφτανε στα σημεία που έπρεπε να επέμβουν. Ο Εργοτέλης βλέποντας την ανικανότητα του Νέου Πανιωνίου να απειλήσει, κατέβασε κι άλλο την ταχύτητά του και αρκέστηκε στο 1-0.

Από το πουθενά, ο Νέος Πανιώνιος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Όμο έπειτα από σέντρα έκανε την κεφαλιά πάσα προς τα πίσω, ο Τσότσαλιτς βρέθηκε απέναντι από τον Πίρσον αλλά δεν πρόλαβε να κάν

Keywords
Τυχαία Θέματα