Ανεξέλεγκτοι βιασμοί γυναικών στην πλατεία Ταχρίρ

21:03 28/1/2013 - Πηγή: AEK365

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο από την Πέμπτη, ημέρα εορτασμού των δυο ετών από την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι έχει κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ καθώς δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους .

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Πόρτ Σάιντ την Κυριακή, κατά την κηδεία των 33 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Παράλληλα σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις κακοποιήσεις γυναίκων ακόμα και στην παλτεία Ταχρίρ του Καΐρου. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τουλάχιστον 19 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια 19χρονη γυναίκα έκοψαν τα γεννητικά της όργανα.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κασρ αλ Αΐνι, έπειτα από επίθεση 25 ανδρών, οι οποίοι τη βίασαν την τραυμάτισαν σοβαρά και την εγκατέλειψαν. Ήδη διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό.

Οι ακτιβιστές αναγκάστηκαν να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά. Ωστόσο μέλη της οργάνωσης που προσπάθησαν να προστατεύσουν γυναίκες, δέχτηκαν επίσης επιθέσεις από ένοπλους με μαχαίρια, μπουκάλια και όπλα. Ένας από αυτούς, μαχαιρώθηκε στο πόδι.

Ομάδες ανδρών, επιτέθηκαν σε γυναίκες προσπαθώντας να τις ξεγυμνώσουν δημόσια και να τις βιάσουν. Αριστερές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από ομάδες ατόμων που αντιτίθενται των διαδηλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα