Ανιέλι: Υπερήφανοι που είμαστε αντιπαθητικοί

14:51 25/10/2014 - Πηγή: AEK365

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της Γιουβέντους και ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της Γιουβέντους μίλησε
- Για τη 4η θέση της Ιταλίας στη βαθμολογία της UEFA: "Η Γιουβέντους είναι ένα από τα δέκα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή είμαστε αρκετά πίσω από τους αντιπάλους μας στην Ευρώπη λόγω των περιορισμών του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ, για παράδειγμα, έχει κύριο χορηγό που δραστηριοποιείται

στην Ασία, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όχι στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει την δυναμική της Premier League, ένα πρότζεκτ που άρχισε πριν από 15 χρόνια. Εμείς, ως Γιουβέντους, θέλουμε να δουλέψουμε με όλη τη Serie A για να βελτιωθεί η κατάσταση. Το καλοκαίρι, όμως, στις εκλογές της Ομοσπονδίας, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί η ομάδα Β για κάθε σύλλογο, θα πρέπει να μοιράζονται πιο δίκαια τα λεφτά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, θα πρέπει να γίνουν πολλά. Πριν 20 χρόνια η Ισπανία, η Αγγλία και η Γερμανία έβλεπαν την Ιταλία ως παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα μας έχουν προσπεράσει όλοι και προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία της UEFA".
- Για το θέμα των γηπέδων: "Χρειαζόμαστε νέα γήπεδα για όλες τις ομάδες, το έχω πει πολλές φορές. Η Γιουβέντους έχει πλέον πληρότητα κατά μέσο όρο 95% στο Juventus Stadium και είναι είδηση όταν ένα ματς δεν είναι sold out. Στα άλλα γήπεδα της Serie A, η πληρότητα είναι κάτω από το 50%. Η Γιουβέντους προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με την Ευρώπη αλλά δεν θα πετύχουμε όσα θέλουμε αν δεν βελτιωθεί συνολικά το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει. Είναι απλό. Πριν πολλά χρόνια, ο δημοσιογράφος Σάιμον Κούπερ έγραψε ένα βιβλίο, το Football Against The Enemy, στο οποίο έλεγε ότι όταν ένας Άγγλος οπαδός θέλει να δει το καλύτερο, κάνει ένα ταξίδι για την Ιταλία γιατί εκεί παίζουν οι καλύτεροι παίκτες, εκεί ο Τύπος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, εκεί λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ακόμα και ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από τον αγγλικό. Αυτή ήταν η Serie A πριν από 20 χρόνια. Τώρα;".
- Για το κλίμα που υπάρχει εναντίον της Γιουβέντους από τα ΜΜΕ και τις άλλες ομάδες: "Κάποτε ο Τραπατόνι είχε πει ότι όταν άρχιζε το πρωτάθλημα η ομάδα αισθανόταν ότι η υπόλοιπη Ιταλία δεν ενδιαφερόταν για το ποιος θα κατακτήσει το Scudetto, αρκεί αυτή η ομάδα να μην ήταν η Γιουβέντους. Αυτή είναι η ιστορία μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτή. Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε αντιπαθητικοί. Είμαστε 14 εκατομμύρια Γιουβεντίνοι στην Ιταλία, δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι, από τα VIP μέχρι και την Curva, ενωμένοι δίπλα στην ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα