«Ανταμοιβή για την προσπάθεια»

16:53 22/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ, εξασφάλισε την 3η θέση και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλάει για τους στόχους των «κυανέρυθρων» αλλά και την βελτίωση που παρουσιάζουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο Goal:

«Οταν έχεις κάνει μία τόσο μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, είναι κρίμα να φτάσεις τόσο κοντά και να μην επιβραβευθείς», υπογράμμισε αρχικά ο

τεχνικός του Πανιωνίου και πρόσθεσε: «Αυτή η επιτυχία, αν τελικά καταφέρουμε να καταλήξουμε στην τρίτη θέση, θα είναι μόνο η ανταμοιβή της προσπάθειας που έκαναν τα παιδιά και τίποτα περισσότερο. Προς το παρόν δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε κάτι περισσότερο από αυτό. Το μείζον ζήτημα όμως δεν είναι να καταλήξεις τρίτος στην κανονική σεζόν, αλλά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Και μετά τα πλέι οφ εννοώ. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Και θα είναι κρίμα επίσης να μην κόψουμε την κορδέλα από την ίδια θέση».

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Θα έλεγα ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της σεζόν, αν όχι το πιο σημαντικό, ήταν οι ήττες που κάναμε και ιδιαίτερα αυτές από την Ελευσίνα και το Ρέθυμνο. Αυτά τα αποτελέσματα μας χαλύβδωσαν, μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο σκεπτόμενους, μας προετοίμασαν όμως παράλληλα να ανταποκριθούμε ώστε σε αντίστοιχες περιπτώσεις να έχουμε γνώση και πείρα για να αντεπεξέλθουμε. Μας βοήθησαν να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας. Πιστεύω ότι η νίκη στην Πυλαία απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ προήλθε από αυτές τις ήττες».

Ακόμα είπε ότι: «Μη νομίζετε όμως ότι η Ελευσίνα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Μεσούσης της σεζόν βελτιώθηκε πάρα πολύ και στο σπίτι της κατάφερε να κερδίσει όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην 3η και την 4η θέση».

Όσο για τις επόμενες κινήσεις του Πανιωνίου, τόνισε: «Εμείς κοιτάζουμε μόνο το σήμερα και το αύριο. Το μεθαύριο, δηλαδή το καλοκαίρι, δεν μας απασχολεί. Σκεφτόμαστε μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα, μας απασχολούν τα δύο ματς που έρχονται μέχρι τη λήξη της κανονικής σεζόν και όλα τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα. Είναι γεγονός πάντως ότι προϊόντος του χρόνου ο Πανιώνιος κατάφερε να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, έκανε πολύ σημαντικές νίκες (και ήττες φυσικά), αλλά έβαλε τις βάσεις για το μέλλον».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόσθεσε, για τα σημεία βελτίωσης της ομάδας του, πως: «Θα έλεγα ότι είναι τρία αυτά τα σημεία. Το πρώτο η αμυντική λειτουργία. Καταλάβαμε ότι χωρίς να παίξουμε άμυνα δεν έχουμε καμία τύχη. Το δεύτερο ήταν ότι εμπεδώσαμε την ομοιογένεια μέσα από τις προπονήσεις, τα αποδυτήρια, τις σχέσεις μας. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Το τρίτο και το κυριότερο είναι ότι αντιλήφθηκαν όλα τα παιδιά πως μόνο με ομαδική δουλειά και προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε κάπου, να πετύχουμε κάτι καλό. Οντως, μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά έδειξαν ότι αφομοιώνουν αυτή τη φιλοσοφία. Εβαλαν προτεραιότητα το συμφέρον του συνόλου, θυσιάστηκαν, έκαναν ένα φάουλ για το καλό της ομάδας, μία βουτιά, μία καλή άμυνα. Γίναμε ομάδα και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για όλους στον Πανιώνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα