Αντιδράσεις για ξενοφοβικό διαδικτυακό τόπο

20:37 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για ολλανδικό διαδικτυακό τόπο, ο οποίος χρηματοδοτείται από την ακροδεξιά της χώρας και καλεί τους Ολλανδούς πολίτες να δημοσιεύουν καταγγελίες για πολίτες προερχόμενους από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, υποκινώντας ανοιχτά την εφαρμογή διακρίσεων.

Το ζήτημα έφτασε έως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο με΄κοινό ψήφισμα και ευρύτατη πλειοψηφία κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να καταδικάσει δικτυακό τόπο.

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) υπό τον Χέερτ Βίλντερς (φωτο) μετέχει στον κυβερνητικό

συνασπισμό της Ολλανδίας.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τις ολλανδικές αρχές να εξετάσουν «εάν η πρωτοβουλία αυτή συνιστά υποκίνηση του μίσους και της εφαρμογής διακρίσεων» και καλούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να την καταδικάσει επισήμως, καθώς υπονομεύει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων εργαζόμενων.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι η ιστοσελίδα είναι αντίθετη στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας την ως «μια κακοπροαίρετη πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ρωγμών στην κοινωνία και την προσπόριση πολιτικού οφέλους».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να καταδικάσει εκ μέρους της κυβέρνησής του αυτή την «κάκιστη πρωτοβουλία» και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν. Ζητεί επίσης από την ολλανδική κυβέρνηση να μην αδιαφορεί για τις πολιτικές του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) που έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.

Το ΕΚ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι από τις χώρες που προσχώρησαν στην ΕΕ το 2004 και το 2007 είχαν θετική επίδραση στις οικονομίες των κρατών μελών και σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ.

Επισημαίνει επίσης ότι πολλές πολιτικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης, διευθυντές μικρομεσαίων και άλλων επιχειρήσεων, ηγετικά στελέχη της κοινωνίας των πολιτών και μεμονωμένοι πολίτες καταδίκασαν την πρωτοβουλία του PVV και ξεκίνησαν μάλιστα πολλές αντίθετου χαρακτήρα πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία διαδικτυακού τόπου για την κατάθεση θετικών εμπειριών με Πολωνούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα