Αντίπαλοι ξανά ΠΑΟΚ - Ηρακλής

17:10 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

Οι δύο πρώτοι φιναλίστ του Κυπέλλου Ανδρών (22-23 Μαρτίου το φάιναλ φορ στο Ρέθυμνο) θα γίνουν γνωστοί σήμερα μετά το τέλος των αναμετρήσεων Ολυμπιακός - Άρης (18.00), ΓΣ Λαμία - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (19,00), ο τελευταίος θα προκύψει την επόμενη εβδομάδα (στις 27.2 θα διεξαχθεί ο αγώνας Φοίνικας Σύρου - ΑΟ Κηφισιάς), αλλά αύριο

διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή (PAOK Sports Arena 18.00, Γεωργιάδης Μ.-Βασιλειάδης Δόγαρης).

Οι δύο ομάδες προέρχονται από εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα καθώς ο μεν ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-3 από τη Νίκη Αιγινίου κι ο Ηρακλής με το ίδιο σκορ από τον ΑΟ Κηφισιάς, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκονται αντίπαλοι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Πέρσι στις 7 Μαρτίου στη Σύρο ο Γηραιός είχε επικρατήσει με 3-0 (25-22, 25-21, 25-14), ενώ πρόπερσι ΠΑΟΚ και Ηρακλής είχε βρεθεί αντιμέτωποι στον ημιτελικό (και πάλι στην έδρα του ΠΑΟΚ) με τους κυανόλευκους να κερδίζουν με 3-0 (27-25, 25-26, 25-22).

Αυτή θα είναι η 3η φετινή τους αναμέτρηση με τον Δικέφαλο να έχει κερδίσει και στα δύο ματς πρωταθλήματος, αφού στην πρεμιέρα της Volleyleague επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-11, 25-23), ενώ στην πρεμιέρα του Β' γύρου στη Μίκρα (όπου έκανε ντεμπούτο ο Ντος Σάντος) κέρδισε με 3-2 (25-22, 28-30, 22-25, 25-19. 15-9).

«Το ότι έχουμε κερδίσει στα δύο ματς δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο και το αντιληφθήκαμε με το Αιγίνιο όπου ο ΠΑΟΚ είχε μόνο νίκες στα φιλικά που έγιναν στην έδρα μας αλλά στο επίσημο παιχνίδι χάσαμε με 3-0», τόνισε ο Στέλιος Καζάζης ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και περιμένει να κάνει την πρώτη του νίκη στον ασπρόμαυρο πάγκο.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι το οποίο οδηγεί στην τετράδα κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε πολύ σκληρή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε έναν καλό αντίπαλο ο οποίος τον τελευταίο μήνα έχει δείξει ότι παίζει πολύ καλύτερα εκτός έδρας από ότι στην έδρα του», πρόσθεσε ο κ. Καζάζης και κατέληξε:

«Σίγουρα η ομάδα επηρεάστηκε από την τελευταία ήττα. Η προσπάθεια πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά κι ο καθένας από τα παιδιά πρέπει να αναλογιστεί, να στηρίξει και να βοηθήσει τον εαυτό του και την ομάδα γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν».

Χωρίς προβλήματα είναι κι ο Γηραιός με τον Αντρέι Κράβαρικ να σημειώνει αρχικά στα περί ψυχολογίας: «Έχουμε μικρούς παίκτες και η ψυχολογία τους μεταβάλλεται εύκολα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο και το παιχνίδι».

Ο προπονητής του Ηρακλή χαρακτήρισε «μεγάλο φαβορί τον ΠΑΟΚ αφού παίζει εντός έδρας», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι: «εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι όπως έχω πει οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι πολύ μεγάλες. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μας κέρδισε δύο φορές παίζει το ρόλο του, αλλά δεν σημαίνει ότι θα μας κερδίσουν και σ' αυτό... Αν πιστέψουν κάτι τέτοιο θα είναι καλό για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα