Απάντηση Τσίπρα με... Βάρναλη

16:42 9/7/2012 - Πηγή: AEK365

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά με στίχο του Βάρναλη σε χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού σε στίχο του Καβάφη.
Αφού πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας

υπενθύμισε ότι ο στίχος "Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις" είναι από το ποίημα "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον" φρόντισε να απαντήσει με Βάρναλη αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας: "Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσβλέπουν ίσως κάποιο θάμα".
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο είπε μιλώντας στην Βουλή: "Η δουλειά σας τώρα δεν είναι να αποδομείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κινδυνολογείτε, τώρα είστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους; Τώρα πρέπει να μας πείτε τι θα κάνετε με το χάος που είναι δίπλα μας. Είστε αντιμέτωποι με τα εκατομμύρια των ανέργων, με τα χιλιάδες λουκέτα, με την ανθρωπιστική κρίση, με το νέο ανατριχιαστικό φαινόμενο των καθημερινών αυτοκτονιών".

Ο κ.Σαμαράς δεν το άφησε να πέσει κάτω και απάντηση χθες: "Αφού σας αρέσει ο Καβάφης, λοιπόν, να σας απαντήσω με Καβάφη: Πέστε στον κ. Φωτόπουλο, που επάξια εκπροσωπείτε: Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις...".

Keywords
Τυχαία Θέματα