Απάντηση Βίκτωρα Μητρόπουλου στη «ΓΑΤΑ»

20:42 28/2/2012 - Πηγή: AEK365

Απάντηση στην εφημερίδα «Γάτα» έδωσε ο εκδότης της εφημερίδας «Άποψης του Σαββατοκύριακου», Βίκτορας Μητρόπουλος και συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας που ανέφερε ότι ο εκδότης θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ μια σκληρή του επιστολή προς την εφημερίδα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικά:

«Αγαπητή Γάτα,

class="c1"> Διάβασα τα καλά σου λόγια για το άτομό μου, σχετικά με τα επιχειρήματά μου που αφορούν το άρθρο 19 του νόμου Γερουλάνου, άρθρο το οποίο η εφημερίδα που εκδίδω, "Η Άποψη του Σαββατοκύριακου", και το site www.iapopsi.gr, από το περασμένο Σάββατο χαρακτήρισε ως ανενεργό.

Διάβασα επίσης και την «πληροφορία» σου περί επικείμενης υποψηφιότητάς μου για την ΕΠΟ στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου.

Για μεν το πρώτο θέμα, έχω να πω τα εξής:

Όσες συνεντεύξεις και να δώσουν οι κ.κ. Π. Γερουλάνος και Π. Μπιτσαξής, η κοινοβουλευτική γκάφα δεν καλύπτεται. Το άρθρο 19 σύμφωνα με το οποίο η ΕΕΑ χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι και θα παραμείνει ανενεργό, αφού τα πιστοποιητικά συμμετοχής από το 2010 -χρονολογία κατά την οποία η διάταξη του καταστατικού FIFA και UEFA περί αδειοδοτήσεων συμπεριελήφθη στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ- τα εκδίδει και θα τα εκδίδει η ΕΠΟ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον νόμο Ορφανού του 2006 «το καταστατικό της ΕΠΟ υπερισχύει κάθε διάταξης νόμου που είναι αντίθετη με αυτό, αρκεί οι διατάξεις του καταστατικού (της ΕΠΟ) να υπάρχουν στα καταστατικά FIFA και UEFA».

Καμία αντίρρηση για τις αιτιάσεις του κ. Π. Γερουλάνου που αφορούν φοροφυγάδες, παραβάτες της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ύποπτους μετόχους, παρένθετα πρόσωπα κ.λπ.

Μόνο που οι παραπάνω παραβάσεις ανάγονται αποκλειστικά στη νομιμότητα της Α.Ε. που ελέγχονται και τιμωρούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι από την ΕΠΟ.

Το «λαθάκι» τους, λοιπόν, να ενσωματώσουν στον αθλητικό νόμο αρμοδιότητες ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης καθιστά, όπως προείπαμε, ανενεργό το άρθρο 19.

Για το δεύτερο θέμα, δηλαδή της υποτιθέμενης υποψηφιότητάς μου στις εκλογές της ΕΠΟ, έχω να επισημάνω τα εξής:

1) Ποτέ και με κανέναν δεν έχω συζητήσει για εκ νέου ανάμιξή μου στα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Η άμεση παρέμβασή μου σε τρία τηλεοπτικά κανάλια (ΣΚΑΪ-"Δίκη", Μακεδονία-"Derby", και ΚΟΝΤΡΑ-"Κόντρες στο Κόντρα") έγιναν για να υποστηρίξω το ρεπορτάζ της εφημερίδας μου για την ακυρότητα του άρθρου 19, αφού οι τοποθετήσεις ορισμένων καλεσμένων στις παραπάνω εκπομπές για το θέμα αυτό άγγιζαν τα όρια του εμπαιγμού του τηλεοπτικού κοινού και βεβαίως των φιλάθλων.

2) Αν ποτέ είχα την πρόθεση να ασχοληθώ με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου, τότε έπρεπε πρώτος εγώ να ενημερώσω όλους τους εμπλεκόμενους για το τι σκέφτομαι να πράξω αν εκλεγώ, όπως ακριβώς έκανα και προ των εκλογών του 2009. Δηλαδή, να του

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365