«Απατεώνας» ο Πατέρας Πίος!

22:15 16/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ως απατεώνα κατηγορεί ένας ιστορικός τον δημοφιλέστερο και πιο αγαπητό άγιο των Καθολικών, τον Πατέρα Πίο.

Ο Πίος για 50 χρόνια έφερε στα χέρια του, τα πόδια του και τα πλευρά τα «στίγματα», τα σημάδια από τα καρφιά του Χριστού που πιστεύεται ότι εμφανίζονται θαυματουργά σε κάποιους ανθρώπους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ενάρετη ζωή του έφερε και την αγιοποίησή του το 2002 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο.

Όμως τώρα, ο ιστορικός Σέρτζιο Λουτσάτο στο βιβλίο του «Padre Pio: Miracle and Politics in a Secular Age», υποστηρίζει ότι ανακάλυψε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα «στίγματα»

στο σώμα του Πίου τα προκαλούσε ο ίδιος κάθε μέρα χρησιμοποιώντας φενικό οξύ. Συγκεκριμένα, ο Λουτσάτο υποστηρίζει ότι σε ένα έγγραφο αναφέρεται ότι ένας φαρμακοποιός παρέδωσε το οξύ στον μοναχό. Μάλιστα, η αγιοποίηση του Πίου ήρθε μόνο μετά από την πίεση του κόσμου.

«Οι άνθρωποι και κυρίως οι πιο ευαίσθητοι χρειάζονται πάντα αυτές τις φιγούρες, όπως ο Πατέρας Πίος για να παίρνουν, αν όχι θαύματα, ελπίδα και ανακούφιση», γράφει απ'την άλλη ο Λουτσάτο.

Οι πληγές στο σώμα του Πατέρα Πίου αιμορραγούσαν καθημερινά απ΄το 1931 έως το θάνατό του το 1968 σε ηλικία 81 ετών. Θεωρείται ότι κάθε μέρα έχανε μια κούπα αίμα.

Για τους Καθολικούς, ο Πατέρας Πίος είναι ο πιο σημαντικός άγιος, ενώ οι κάτοικοι του Σαν Τζιοβάνι Ροτόντο, όπου έζησε, τον τοποθετούν μια μόλις θέση μετά την Παναγία.

Ο Πίος θεωρείται ότι μπορούσε να θεραπεύσει τους αρρώστους και να προφητεύσει το μέλλον, ενώ οι πιστοί πιστεύουν ότι ήταν δισυπόστατος. Όπως λένε, ενώ προσευχόταν στην εκκλησία της πόλης του, ανέβηκε στον ουρανό και εμπόδισε τους Αμερικάνους να βομβαρδίσουν την πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα