Απέδρασε η Τσέλσι

00:01 26/4/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Σεντ Τζέικομπς

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε η Τσέλσι που έφυγε από την Ελβετία με διπλό επικρατώντας με 2-1 της Βασιλείας.

Ουσιαστικά στην πρώτη φάση του ματς η Τσέλσι σκόραρε όταν στο 12' ο Ιβάνοβιτς πήδηξε πιο ψηλά από τον Μόουζες,

η μπάλα χτύπησε και στον Νιγηριανό για να καταλήξει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά ο Τσεχ έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Σχαρ. Στο 35' ο Τσέλσι άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως ο Σόμερ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ραμίρες. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Αζάρ βγήκε απέναντι από τον Σόμερ και πλάσαρε άουτ.

Μόλις στο 47' στο δεύτερο μέρος η Βασιλέια είχε δοκάρι με τον Στόκερ και η Τσέλσι απάντησε επτά λεπτά μετά με δοκάρι από τον Τόρες. Ο Ισπανός στο 72' βρέθηκε μόνος του με τον Σόμερ αλλά πλάσαρε άουτ. Έτσι φτάσαμε στο 86ο λεπτό όταν ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε διώξιμο της μπάλας από τον Αθπιλικουέτα. Παρότι εξωφρενική η απόφαση ίσχυσε και ο Σχαρ ισοφάρισε από τη βούλα. Με τη σέντρα η Τσέλσι έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Τόρες και Όσκαρ. Στο 92' ο Τέρις έπιασε την κεφαλιά όμως ο Σόμερ έδιωξε ενστικτωδώς. Δύο λεπτά μετά όμως ο Νταβίντ Λουίζ με εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια στον γκολκίπερ των Ελβετών και έκανε το 2-1.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σόμερ, Παρκ, Φ. Ντέγκεν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Ντιέ (61'Ντίας), Στόκερ, Φ. Φράι, Σάλαχ, Ελ Νενί (64'Ζουά), Στρέλερ

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Κόουλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ (79'Όσκαρ), Αζάρ (70'Μάτα), Μόουζες, Τόρες

Keywords
Τυχαία Θέματα