Απειλές Καρατζαφέρη για αποχώρηση απ΄την κυβέρνηση

17:46 5/1/2012 - Πηγή: AEK365

Προειδοποίηση για αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εάν τα άλλα δύο κόμματα που την στηρίζουν δεν σοβαρευτούν εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης

ζήτησε συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό, για όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση, προκειμένου τα τρία κόμματα να εμφανιστούν «μονομπλόκ απέναντι στην τρόικα».

«Σαφώς και θα αποχωρήσω, αν δεν σοβαρευτούν» και εξήγησε τη στάση του λέγοντας ότι είναι στάση ευθύνης, καθώς θέλει να πιέσει τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του που στο ΠΑΣΟΚ «έστω και προσωρινά, έστω και επιδερμικά» το θέμα ηγεσίας αντιμετωπίστηκε.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να διευκρινίσει το ρόλο του, καθώς «δεν μπορεί να έχει τους δύο αντιπροέδρους του στην κυβέρνηση και να κάνει αντιπολίτευση».

«Μπορούμε να είμαστε μονομπλόκ απέναντι στην τρόικα;» αναρωτήθηκε. Επιπλέον, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της μείωσης των μελών της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο θέμα του διαδόχου του κ. Παπανδρέου, ο Γ.Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη ότι είναι «ευανάγνωστο πως πηγαίνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο», ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα