Απέκτησε ξανά μάτια ο 6χρονος Μπιν Μπιν!

21:11 11/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ο μικρός Μπιν Μπιν, όπως φωνάζουν πλέον χαϊδευτικά, τον 6χρονο Γκουο Μπιν έχει και πάλι μάτια χάρη στη δωρεά ενός γιατρού από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος πρόσφερε τόσο το ειδικό μόσχευμα όσο και την επέμβαση δωρεάν.

Το 6χρονο αγοράκι από την Κίνα, έχασε τα μάτια του πριν από μερικές εβδομάδες μετά από φριχτή επίθεση.

Οι «ηλεκτρονικοί οφθαλμοί», που εμφυτεύτηκαν χθες στον μικρούλη, μοιάζουν και μπορούν και κινούνται όπως τα κανονικά μάτια. Ωστόσο όμως δεν μπορούν να επαναφέρουν

την όραση. Αυτό που θα κάνουν επιπλέον οι γιατροί στο οφθαλμολογικό Νοσοκομείο C-MER (Shenzhen) Dennis Lam, είναι να προσθέσουν σένσορες, ώστε να μπορεί ο μικρός να κινείται σε οικείους χώρους.

Η τεχνική αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μέσα σε μια δεκαετία το αγοράκι μπορεί να ανακτήσει «το 20 με 40% της όρασής του», ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτύχουν οι επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν βιονικά μάτια που θα συνδέονται απευθείας με τον εγκέφαλο.

«Είμαστε γεμάτοι ελπίδα» είπε ο πατέρας του 6χρονου. «Δεν του έχουμε πει ακόμα ότι η όρασή του είναι χαμένη για πάντα».

Ο Inggie Ho, βοηθός του δρ. Dennis Lam Shun-Chiu, που πραγματοποίησε την επέμβαση, είπε ότι η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και πως τα προσθετικά μάτια θα τοποθετηθούν σε 4 με 6 εβδομάδες. Ο Ho είπε πως ο γιατρός Lam αποφάσισε να εγχειρήσει δωρεάν το παιδί, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την φριχτή επίθεση που του έγινε.

Από την άλλη ακόμα παραμένουν πολλά ερωτήματα για την αποτρόπαιη επίθεση που δέχθηκε ο μικρός στις 24 Αυγούστου. Η αστυνομία θεωρεί ακόμα ως βασική ύποπτη τη θεία του μικρούλη, η οποία αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την επίθεση, ωστόσο δεν έχουν βρει κάποιο ισχυρό κίνητρο που να προκάλεσε την επίθεση. Οι συγγενείς του παιδιού πάντως λένε πως δεν πιστεύουν πως η θεία μπορεί να του επιτέθηκε και να του έβγαλε τα μάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα