Απίστευτοι διάλογοι για τα στημένα στην Κύπρο!

14:28 7/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα "Πολίτης" δημοσίευσε τις συζητήσεις του Νίκου Λίλλη με τους δικηγόρους όσο αναφορά τα σικέ ματς στο ποδόσφαιρο. Ακούγονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για διαπλοκή και διαφθορά με την εφημερίδα να μην υιοθετεί του ςισχυρισμούς, εν αναμονή διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές
Ο Νίκος Λίλλης εμφανίζεται στη συζήτηση της 23ης Σεπτεμβρίου να ανησυχεί για την ασφάλεια τη δική του και της οικογένειάς του, σε περίπτωση που ο ίδιος προβεί σε κατάθεση που να ενοχοποιεί τον Ορέστη Βασιλείου.
«Αν έρτει ο Ορέστης μετά 'που δκυο χρόνια και βάλει τον... Πόση προστασία μου διούν εμένα

και της οικογένειάς μου αν κάμει καμιάν πελλάραν αύριον ο Ορέστης;», ρωτά τον δικηγόρο Γεώργιο Γεωργίου.
Ο δικηγόρος επιδίδεται σε μια εμφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τον πελάτη του και να τον πείσει να δώσει τη μαρτυρική κατάθεση και να πέσει στα μαλακά. Του λέει μάλιστα ότι θα μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενδεχομένως χωρίς να έχει δοθεί τέτοια υπόσχεση από την Εισαγγελία ή την αστυνομία. Από τις υπόλοιπες συζητήσεις προκύπτει πως η προσφορά της Εισαγγελίας αφορούσε μόνο την απαλλαγή του Λίλλη από την κύρια υπόθεση για τις επενδύσεις του ταμείου συντάξεων της cyta και την παραπομπή του σε επαρχιακό δικαστήριο για δωροδοκία αστυνομικών της ΚΥΠ.
Ο Γεωργίου απαντά στις ανησυχίες Λίλλη αναπτύσσοντας τους τρόπους με τους οποίους η αστυνομία θα προστατέψει την οικογένεια του πελάτη του: «Μα έν' τούτο που λέμε μάρτυρας υπό προστασία. Που την ώρα που θα είσαι προστατευόμενος μάρτυρας εννά ρέσσει περιπολικό της αστυνομίας έξω 'που το σπίτι σου 2-3 φορές ούλλη μέρα, τζιαι κάθε μισήν ώρα-τρία κάρτα ούλλη νύχτα, τζιαι αν χρειαστεί και υπάρχει πραγματική πληροφορία ότι κινδυνεύεις μπορεί να σου βάλουν τζιαι φρουρά έξω 'που το σπίτι σου. Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Έσιει που πάει η αστυνομία τζιαι βάλλει κάμερες στη γειτονιά τους».
Ο Λίλλης εξηγεί γιατί ανησυχεί: «Διότι ο Ορέστης έν' κολλητός του Κούμα (αν. πρόεδρος της ΚΟΠ, έμπορος τηλεοπτικών δικαιωμάτων), ο Κούμας έν' κολλητός του Λούκα (σ.σ. εννοεί τον Λούκα Φανιέρο)...
- «Ε τζιαι;», ρωτά ο Γεωργίου.
Και ακολουθεί ο εξής διάλογος, τον οποίο παραθέτουμε με την αναγκαία επισήμανση ότι όσα καταγράφονται είναι ισχυρισμοί των δύο συνομιλητών, οι οποίοι χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές:
Λίλλης: Τούτοι εζητήσαν μου να τον προστατέψω...
Γεωργίου: Ποιον, τον Κούμα ή τον Ορέστη;
Λίλλης: Τον Ορέστη, τζιαι να [...] (δεν ακούγεται καλά μία λέξη) τον Κούμα.
Γεωργίου: Ο Κούμας τι σχέση έχει;
Λίλλης: Ε, έχει. Έν' συνέταιροι.
Γεωργίου: Που τα ριάλια που έπιασε ο Ορέστης έδωσε και του Κούμα;
Λίλλης: Ε, δεν ξέρω, πού να ξέρω έτσι πράματα;
Γεωργίου: Έν' συνέταιροι σε άλλες ιστορίες;
Λίλλης: Σε άλλα πράματα.
Γεωργίου: Το λοιπόν, τούτη η ιστορία με τον Κούμα πρέπει να τελειώσει. Να πάμεν να κάμουμεν εταιρεία και να πιάσουμεν εμείς τα τηλεοπτικά δικαιώματα (γελούν). Ο Κούμας αλώπως τηλεόραση έσσω του εν έσιει, είνταλως πιάνει τηλεοπτικά δικαιώματα;
Λίλλης: Έν' κουμπάρος του Γκαγκάτση ολάν. Εσύ είσαι κουμπάρος του Γκαγκάτση; Εβάφτισεν του. [...] Ο Κούμας διακαώς δεν θέλει τον Ορέστη να μπερτέψει.
Γεωργίου: Ε, διότι εννά χάσει τζιαι τζιείνος τζιαι ο Κουτσοκούμνης τα δικαιώματα.
Λίλλης: Αφού έν' 'που τζιαμαί που βκάλλουν ριάλια. Που τη MyVision (εδώ και χρόνια μετονομάστηκε σε Cytavision). Πέντε εκατομμύρια τον χρόνο, ρε!
Γεωργίου: Ξέρω το. Άθρωποι που εν εδουλέψαν ποττέ τους να παρπατούν τζιαι [...] τζιαι (σ.σ. μετά) φταίεις εσύ.
Λίλλης: Τζιαι φταίω εγιώ!

Πρόλαβε ο Σοφοκλέους;
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργίου αναφέρεται σε μια περίπτωση κατά την οποία είχε εξασφαλίσει κάποια στοιχεία, ενοχοποιητικά για κάποιους σε ευαίσθητες θέσεις στο ποδόσφαιρο και τα έδωσε σε κάποιον για να τα χρησιμοποιήσει, αλλά μάλλον χωρίς επιτυχία.
Λέει συγκεκριμένα: «Ήταν να δώσω στοιχεία να τους τινάξει στον αέρα που τζιαμαί που ένι τζι επήεν τζιαι μίλαν τους με μισόλογα. Τζιαι ανακάλυψεν τα στοιχεία ο Ανδρέας ο Σοφοκλέους (εννοεί τον πρόεδρο της ΑΕΛ) τζιαι τζιαμαί που ήταν να στείλουν την ΑΕΛ διαβάθμιση, εδώσαν της πρωτάθλημα».
Εξηγεί στη συνέχεια ότι είχε ενημερώσει έναν δικό του άνθρωπο, με συμμετοχή στα ποδοσφαιρικά, ότι «ήρταν 800.000 στον λοαρκασμόν τους στην Eurobank. Στον Παπαδόπουλο». Δεν αναφέρονται ούτε οι αποστολείς ούτε οι παραλήπτες. Τα στοιχεία αυτά δεν αξιοποιήθηκαν αποτελεσματικά από τον άνθρωπο στον οποίο τα εμπιστεύτηκε ο Γεωργίου. Τα αξιοποίησε όμως, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δικηγόρου, ο πρόεδρος της ΑΕΛ.
Λέει συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου στον Λίλλη και τους υπόλοιπους: «Ένας υπάλληλος της Eurobank, Λεμεσιανός, ανακάλυψεν τα και τα έδωσεν του Σοφοκλέους. Θυμάσαι τότε που έκαμνεν καφκάν ο Σοφοκλέους τζιαι δεν άφηνεν την LTV να μπει μέσα (σ.σ. στο Τσίρειο στάδιο) τζιαι ήταν να του αφαιρέσουν βαθμούς; Επήεν τζιαι ήβρεν τους τζιαι είπεν τους, κοιτάξετε... ό,τι θέλετε κάμετε...» (σ.σ. εννοεί ότι τους έδειξε ενοχοποιητικά στοιχεία και... τους άφησε να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα ενεργήσουν!).
«Σε δκυο λεπτά», συνεχίζει ο κ. Γεωργίου, «οι διαιτητές εσφυρίζαν μόνον ΑΕΛ! Επιάσαν πρωτάθλημα».
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργίου λέει τα εξής για το ίδιο θέμα, επιμένοντας πως κάποια άλλη ομάδα (ίσως εννοεί την ΑΕΚ Λάρνακας, της οποίας είναι φίλαθλος) έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει προς όφελός της τα συγκεκριμένα στοιχεία: «Τούτου (πιθανόν να αναφέρεται στον δικηγόρο-συνεργάτη του Άντρο Πελεκάνο, μέλος τότε του δ.σ. της ΑΕΚ, που ήταν παρών στις ηχογραφημένες συζητήσεις) είπα του: ‘Ρε, αφού εννά σας σφάξουν με το ΑΠΟΕΛ, πιάστε τον Κούμα τζιαι τον Κουτσοκούμνη τζιαι πέτε τους, θα σας τινάξω στον αέρα. Υπάρχει ο τάδε λοαρκασμός στη Eurobank, υπάρχει η τάδε εταιρεία, υπάρχει το τάδε έμβασμα. Θα σας τινάξω στον αέρα'. Επήαν τζιαι περιπαίζαν τους (σ.σ. εννοεί οι συνομιλητές τους), εσφάξαν τους ύστερα» (σ.σ. η διαιτησία).

«Με όπλα τζιαι έτσι πράματα»...
Ενθαρρυμένος από τις εξιστορήσεις του δικηγόρου του, ο Λίλλης αρχίζει να αφηγείται δικές του ιστορίες από τον θαυμαστό κόσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου:
«Άκου τι εγίνηκεν μια μέρα με τούν' τους πελλούς. Τηλεφωνά μου μια μέρα ο Κούμας... Ήταν πάντα εναντίον μου, ήμασταν σε κόντρα γιατί έπεψα την Πέγεια διαβάθμιση. Αν θυμάσαι, τότε εκάμαν τα της πουτάνας, εβάλαν έναν Σταυρίδη καλαμαρά διαιτητή τζιαι έβαλαν άνθρωπο που την Ελλάδα, ο οποίος επήεν έξω που το ξενοδοχείο που είχε η γεναίκα του μαζί με τον πεθερό του, με τα όπλα και τα πράματα τζιαμαί, τζιαι πιάννει τον τηλέφωνο ανάμιση ώρα πριν το ματς. Τζιείνος επήρεν οδηγίες να μας σφάξει, Πέγεια - Αλκή (σ.σ. αλλά) έκαμεν τα ούλλα τζιαι εδέραμεν. Έμαθεν το ο Κούμας, τηλεφωνά μου, ‘ρε είσαι παίκτης εσού, πρέπει να συναντηθούμε'. Είνταμ που θέλεις, ρώτησα. Άμα σε χρειαστώ θα σου πω».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λίλλη, ο Κούμας όντως τον θυμήθηκε κάποια στιγμή:
«Πριν δκυο χρόνια (πήγαιναν) διαβάθμιση Παραλίμνι - Άχνα, εγώ (Αλκή) ήμουν τελευταίο γκρουπ, αλλά οκτώ βαθμούς διαφορά και καλή ομάδα. Τηλεφωνούν μου. Κίκης Φιλίππου, Πιττάτζιης, Κούμας, εγγυητής ο Λούκας.
- Τι θέλετε, κύριοι;
- Να γλυτώσει τζιαι το Παραλίμνι και η Άχνα.
- Είνταλως γίνεται τούτο το πράμα;
- Να τους δώκεις τούτα τα παιγνίδκια (σ.σ. προφανώς εννοεί τα παιγνίδια της Αλκής με αυτές τις δύο ομάδες) τζιαι τα άλλα να πάεις να τα δέρεις.
- Μάλιστα, να το κάμω. Είντα αντάλλαγμα εννά έχω;
- Θέλεις λεφτά; Εν θέλω. Θέλω τα επόμενα δκυο χρόνια, όποτε μου τζίσει η διαιτησία να φκω να τα πω τούτα που μου είπατε τωρά.
- Εν θα σου ξανατζίσει η διαιτησία.
- Μάλιστα.
Ο Λίλλης δεν κρατιέται: «Παίζουμε με την ΑΕΚ, πέρσι. Πιάννω τον, είνταμ πον να γινεί; (...δεν ακούγεται καλά μία φράση του Λίλλη). Θέλω να βάλετε διαιτητή που εν θα με πειράξει εμέναν. Μάλιστα. (Βάζουν) διαιτητή τον Ζαφείρη. Πιάνει ο Λούκας τον Ζαφείρη, που εν κολλητός του, επιέρωννε η Αλκή 3,80 (στοίχημα), τζιαι λαλεί του κάμε τα ούλλα τζιαι έσιεις τζιαι τόσα, πρέπει να δέρει η Αλκή, εμείς σε εβάλαμεν τζιαμαί. Τζιείνοι εβάλαν τον για να μεν πειράξει τον Λίλλη, όι για να σφάξει την ΑΕΚ, τούτη ήταν η συμφωνία. Δέκατο λεπτό, εκαταλάβαμεν το ότι ο διαιτητής έμπηκεν για να σφάξει την ΑΕΚ (σ.σ. στην πραγματικότητα η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ), έκαμεν τα ούλλα, ακύρωσεν κανονικό γκολ του Μυτίδη. Στο δεκαπεντάλεπτο πιάνω τον Κούμα. Ε Κούμα, τι γίνεται δαμαί; Είνταμ πον, έσιεις τζιαι παράπονο; Λαλώ του, ρε, εν τζιαι κάμνω ρεζιλίκια εγώ, άμα κάμνω ρεζιλίκια έχω λόγο, παίζω με την ΑΕΚ σήμερα, το παιγνίδι εν ντέρμπι υποτίθεται. Κάτι εγίνηκεν, λαλεί μου. Πιάνω τον Λούκα. Εεεεεεε (είπεν ο Λούκας), εν ο διαιτητής, εν τον θωρείς; Μόλις είπεν, ε, εκατάλαβα, λαλώ του, ρε, πήαιννε πάρτο πίσω. Επήα στο ημίχρονο τζιαι ήβρα τον Ζαφείρη, παρουσία του ελεφαντουδκιού (;), του πασιή. Ρε, είνταμ που κάμνεις (του είπε). Έσιεις τζιαι παράπονο;, ρώτησε ο διαιτητής, με τον Λίλλη να ισχυρίζεται πως του είπε «σταμάτα! Παίξε 50-50». Σε εκείνο το παιγνίδι η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 και από τις περιγραφές που βρήκαμε στο διαδίκτυο δεν φαίνεται να είναι βάσιμη η περιγραφή που κάνει ο Λίλλης, ούτε τα όσα λέει για πολλά λάθη του διαιτητή.
Ο Νίκος Λίλλης εκφράζει και κάποιου είδους... αναγνώριση: «Θέλω να σου πω», καταλήγει, «τούτοι δεν καταλάβουν Θεό. Η συμπεριφορά που είχα, ώς τωρά, έν' σαν να είμαι μεγάλη ομάδα. Δεν με πείραξε ποττέ διαιτητής».
Και συνεχίζει: Η αλήθκεια είναι ότι έν' παίκτες. Πέρσι λαλώ του Κούμα, ‘ρε, τι γίνεται, εννά πάω διαβάθμιση'. ‘Μα είσαι πελλός, ρε, εννά σε αφήσω να πάεις διαβάθμιση; Εννά το κανονίσω εγώ'...»
Με τον σταυρό στο χέρι
Ο Γεωργίου θύμωσε με όσα άκουσε να γίνονται: «Τζιαι ύστερα λαλεί μου τούτος (σ.σ. προφανώς εννοεί τον δικηγόρο Άντρο Πελεκάνο, που ήταν παρών στη συζήτηση και ήταν -τότε- μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ) γιατί εν έρκεσαι να μπεις μέσ' στην ΑΕΚ. Ούλλη μέρα ξητιμάζω τον που ανέλαβε».
Ως έμπειρος παράγοντας, ο Λίλλης συμβουλεύει: «Μα δεν γίνεται με τον σταυρό στο χέρι. Δεν γίνεται να παίζεις ξυπόλυτος και οι άλλοι να παίζουν με τα παπούτσια της μάππας. Πέρσι τούτοι (η ΑΕΚ) εκάμαν λάθος. Τρία παιγνίδκια επροτείναν σας να δώσετε λεφτά (σ.σ. για να κερδίσει η ΑΕΚ) και δεν το εκάμετε, εύκολα θα βκαίννατε Ευρώπη. Εν γίνεται, τούτο πρέπει να το κάμεις, δεν γίνεται να χάνεις βαθμούς με την Αγία Νάπα».

Πηγή: shootandgoal.com

Keywords
Τυχαία Θέματα