Από διευθυντής της Microsoft... βασιλιάς της μαριχουάνα!

22:28 31/5/2013 - Πηγή: AEK365

Για έξι χρόνια ο Τζέιμεν Σάιβλι ήταν ο διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Microsoft, όμως τώρα ετοιμάζεται να κάνει μια... στροφή στην καριέρα του και να δημιουργήσει την πρώτη αμερικανική αλυσίδα για τη διάθεση κάνναβης!

Ο Σάιβλι, ο οποίος αποχώρησε από τη Microsoft το 2009, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Σιάτλ έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού Βισέντε Φοξ, γνωστό υποστηρικτή της

αποποινικοποίησης της κάνναβης.

Το πρώην στέλεχος της Microsoft σκοπεύει να εισάγει νόμιμα μαριχουάνα από το Μεξικό. Και η αρχή για την επιχείρησή του θα γίνει με την αγορά καταστημάτων ιατρικής κάνναβης που λειτουργούν ήδη σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Συνολικά 18 πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Δύο από αυτές, η Ουάσινγκτον και το Κολοράντο, επιτρέπουν από πέρυσι τη χρήση της μαριχουάνα και για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο ΟΗΕ εκτιμούσε σε έκθεση του 2005 ότι η παγκόσμια αγορά κάνναβης ανέρχεται στα 142 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

«Είναι μια γιγάντια αγορά που αναζητεί μάρκα» σχολίασε ο Σάιβλι. «Θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν κατακτούσαμε το 40% της παγκόσμιας αγοράς» είπε.

Παραμένει πάντως ασαφές αν ο επιχειρηματίας θα μπορέσει να συνεννοηθεί με τις αρχές, δεδομένου ότι η χρήση κάνναβης παραμένει απαγορευμένη από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα