Από τη Σεβίλλη με… αγάπη

18:35 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

Από την αρχή της χρονιάς παρατηρήθηκαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, παρότι ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ωστόσο, τα προβλήματα έγιναν ακόμα πιο φανερά, αν στην παραπάνω κατάσταση προσθέταμε τα επιπόλαια λάθη που γίνονταν σε προσωπικό επίπεδο, από τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Τελευταίο παράδειγμα το ματς της Κρήτης με τον ΟΦΗ, όπου ο Κώστας

Μανωλάς έκανε δύο... δώρα. Η αλήθεια είναι πως η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας βελτιώνεται συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι, ωστόσο τα «παιδικά» λάθη που συνεχίζουν να γίνονται, κυρίως από το κέντρο της άμυνας, είναι αυτά που κοστίζουν και σε βαθμούς.

Αφού λοιπόν μιλάμε για λάθη σε προσωπικό επίπεδο, μπορούμε πιο εύκολα να ξεχωρίσουμε τον παίκτη που μέχρι στιγμής κάνει τη... διαφορά. Ο λόγος φυσικά για τον Χουάν Κάλα, ο οποίος δείχνει ότι βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, όσο περνάει ο χρόνος. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, αν και δεδομένα του λείπουν παραστάσεις, αφού δεν είχε αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, αποδεικνύεται σε λίρα εκατό. Μεγαλύτερη απόδειξη τα αποτελέσματα που έχει η ομάδα, με τον 22χρονο αμυντικό στη σύνθεσή της. Με την χθεσινή του εμφάνιση ο Χουάν Κάλα συμπλήρωσε 721' συμμετοχής και σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ έχει δεχθεί 7 τέρματα, από τα 20 συνολικά, έχοντας πετύχει και 1 γκολ.

Μάλιστα, το γεγονός ότι το όνομά του απουσιάζει από τις μεγαλύτερες φετινές ήττες της Ένωσης (ακόμα και στη νίκη της Ξάνθης που η ΑΕΚ δέχτηκε 3 γκολ), με εξαίρεση το παιχνίδι της Μόσχας (ίσως και το χειρότερο φετινό παιχνίδι του), δείχνει ότι μπορεί να πάρει και ηγετικό ρόλο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Βεβαίως, υπάρχει και το άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με την Στουρμ, εκεί όμως που μιλάμε για ένα ματς ειδικών συνθηκών, όπου είχε δίπλα του τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη (στην παρθενική του εμφάνιση), με την ΑΕΚ να παίζει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Δέλλα. Παράλληλα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όσες φορές η Ένωση κράτησε το μηδέν στην άμυνα (με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι με τη Ντιναμό), ο Κάλα βρισκόταν στο βασικό σχήμα.

Με τις εμφανίσεις του ο 22χρονος Ισπανός δείχνει για ποιον λόγο τον ήθελε από πέρσι ο Μανόλο Χιμένεθ (αντί αυτού ήρθε ο Ματέος), γιατί δεν τον έδινε η Καρταχένα και γιατί η Σεβίλλη δεν δέχτηκε να μπει καμία (όσο υψηλή και αν ήταν αυτή) ρήτρα πώλησής του, το επόμενο καλοκαίρι. Ευτυχώς για την ΑΕΚ μπορεί να τον υπολογίζει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δυστυχώς, όμως, γιατί και αυτός θα μπει στο... κλαμπ των Μπρούνο Άλβες και Πάολο Ασουνσάο που δεν είχαν επιστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα