Από το αθλητικό ρεπορτάζ στην... Χρυσή Αυγή

14:17 24/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Tim Franks είναι ο δημοσιογράφος του BBC που κατάφερε να μπει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και να μαγνητοφωνήσει την παραδοχή του ξυλοδαρμού του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη έξω από το ΟΑΚΑ από Χρυσαυγίτες.
Το 2010, μετά από 3.5 χρόνια στην Ιερουσαλήμ, ο Τιμ

Φρανκς επέστρεψε στο Λονδίνο και του ανατέθηκε η θέση του παρουσιαστή του "Newshour" στο BBC World Service radio, αλλά και της εκπομπής συνεντεύξεων "Hardtalk" στο BBC World. Επιπλέον, καλύπτει και το αθλητικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC. Επιπλέον Tim Franks έχει σπουδάσει κινέζικο πολιτισμό στο Oxford University.
Εξαιρετικά έμπειρος δημοσιογράφος και ανταποκριτής, ο Tim Franks δουλεύει επί 20 χρόνια στο BBC. Ήταν ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον κατά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001, στη συνέχεια εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. Όμως η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ήταν η περίοδος που ήταν ανταποκριτής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έδρα την Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας είχε παγκόσμιες αποκλειστικότητες, ενώ έχει βραβευθεί αναρίθμητες φορές για τα ρεπορτάζ του.

Όμως, η αποχώρησή του από την Ιερουσαλήμ το 2010 μετά από 3,5 χρόνια παραμονής εκεί έγινε εν μέσω καταγγελιών για την αντικειμενικότητά του: ο Tim Franks είναι Εβραίος, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σπουδάσει στην εβραϊκή οργάνωση νέων Habonim Dror. Ο ίδιος αποχωρώντας για να επιστρέψει στο Λονδίνο δήλωσε πως αισθανόταν βαθιά προσβεβλημένος από τις φήμες ότι η τοποθέτησή του στην περιοχή έγινε προκειμένου το BBC να κάνει μια εξυπηρέτηση στο ισχυρό ισραηλινό λόμπι. Ο Τim Franks, μάλιστα, ανέφερε πως κατηγορήθηκε ότι είχε πολιτική ατζέντα. Οι Παλαιστίνιοι είχαν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί πως η κάλυψη των γεγονότων στη Μέση Ανατολή στηριζόταν κυρίως στην ισραηλινή άποψη. Μάλιστα είχε γίνει και διαδήλωση Παλαιστινίων έξω από τα γραφεία του BBC στο Μάντσεστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα