Από τρις ισόβια... 20 χρόνια φυλακή για κατάχρηση 1 εκ.

20:16 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

Το Εφετείο Λαμίας πίστεψε στην ειλικρινή μεταμέλεια του κατηγορουμένου για την υπόθεση υπεξαίρεσης 1 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ Μακρακώμης Γιώργου Βλαντού και μετέτρεψε τα τρις ισόβια σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Να θυμίζουμε ότι ο Γ.Βλαντός έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων από το ΙΚΑ, όταν ήταν υπάλληλος στο κατάστημα της Μακρακώμης. Τώρα ο δικηγόρος του, Γιάννης Πρόκιας, ζητούσε να του επιβληθεί η ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης για την κατηγορία

της απάτης, της πλαστογραφίας και την κατηγορία της υπεξαγωγής
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Βλαντός είχε κερδίσει μέχρι το 2000 περίπου 2δις δρχ από το λαχείο και το προπό. Άρχισε να επενδύει τα χρήματά του στο Χρηματιστήριο, μπλέχτηκε στα δίχτυα των τοκογλύφων, όπως και ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του. Μέσα σε λίγα χρόνια όπως είπαν άνθρωποι που τον γνώριζαν είχε μείνει ταπί.. και από εκεί και επειτα για να γλιτώσει από το οικονομικό αδιέξοδο που βρέθηκε, ξεκίνησε η υπόθεση με την εμπλοκή του ΙΚΑ... Βρίσκεται στις φυλακές του Δομοκού, όπου εργάζεται στο φαρμακείο και το Ιατρείο του Σοφρωνιστικού Καταστήματος.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ι.Πρόκια απεδείχθει ενώπιον του 5μελούς εφετείου κακουργημάτων ότι ο Γ.Βλαντός ετέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο, υπό το κράτος σοβαράς απειλής για την ζωή του και την σωματική ακεραιότητα αυτού και της οικογενείας του από επικίνδυνους τοκογλύφους. Δέχτηκε επίσης το δικαστήριο ότι η παράτυπη συμπεριφορά του δεν ήταν αντίστοιχη με την ποινή των τρις ισόβια.

Πηγή: lamiastar.gr

Keywords
Αναζητήσεις
καταχρηση καζινο
Τυχαία Θέματα