Απόδραση από τη Ρωσία…

21:02 3/10/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 3ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΖΕΝΙΤ- ΜΙΛΑΝ: 2-3
Γήπεδο: Πετρόφσκι
Μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Ζενίτ πέτυχε η Μίλαν με 3-2 και άφησε τους Ρώσους με μηδέν βαθμούς και με την πλάτη στον τοίχο.
Η Μίλαν μπήκε λίγο καλύτερα στο ματς και απείλησε στο 6ο λεπτό. ο Ελ Σααραουί έκανε όμορφη ενέργεια και η μπάλα έφτασε στον Κρκιτς, ο οποίος έκανε το γύρισμα από το ύψος του πέναλτι, με τον Μαλαφέεφ να τον σταματά.
Η Ζενίτ είχε ένα καλό σουτ με τον Μπιστρόφ στο 10', με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ,

ωστόσο η Μίλαν ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα και στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ.
Οι «ροσονέρι» κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση, ο Εμάνουελσον εκτέλεσε απ' ευθεία και η μπάλα βρήκε στο τείχος, μπερδεύοντας τον Μαλαφέεφ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Εμάνουελσον με προβολή από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά, αλλά στο 16' ο Ελ Σααραουί πέτυχε ένα απίθανο γκολ. Ο νεαρός άσος των «ροσονέρι» πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.
Η Ζενίτ αφυπνίστηκε από αυτό το δεύτερο γκολ και στο 22' ο Κερζάκοφ έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά, με την μπάλα να σταματά στο εξωτερικό των δικτύων του Αμπιάτι, ενώ στο 26' ο Μοντολίβο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Αμπιάτι απέκρουσε την κεφαλιά του συμπαίκτη του. Στο ίδιο λεπτό ο Χουλκ προτίμησε να κάνει ένα άστοχο σουτ, από το να δώσει πιο δεξιά στον αμαρκάριστο Κερζάκοφ, ενώ στο 31' ο Μπιστρόφ ήταν ξανά άστοχος.
Ένα λεπτό μετά ο Αμπιάτι μπλόκαρε γύρισμα από συμπαίκτη του, ενώ στο 34' ο Ιταλός γκολκίπερ απομάκρυνε εντυπωσιακά τον κεραυνό του Χουλκ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής. Από το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Σιρόκοφ πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Αμπιάτι είπε όχι, ενώ στο 37' ο Χούμποτσαν έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουλκ, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο ήταν ανίκητος.
Ο Αμπιάτι συνέχισε να κατεβάζει ρολά και στο 40' έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια απ' ευθείας φάουλ (κεραυνό) του Χουλκ, ενώ και στο 42' είπε όχι σε πλασέ του Μπιστρόφ.
Τελικά η πίεση των Ρώσων απέφερε καρπούς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Φαϊζούλιν βρήκε όμορφα τον Χούλκ αριστερά, εκείνος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε αυτή τη φορά τον Αμπιάτι κι έκανε το 2-1.
Η Ζενίτ ξεκίνησε δυνατά και στην επανάληψη κι έφερε στα ίσια το ματς μόλις στο 47'. Ο ήρωας του πρώτου μέρους Αμπιάτι, έκανε λάθος έξοδο μετά από κόρνερ του Χουλκ και ο Σιρόκοφ με κεφαλιά φέρνει στα ίσια το ματς.
Η Μίλαν είχε μεγάλη ευκαιρία στο 54', καθώς ο Αμπάτε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Σααραουί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε μόλις άουτ, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός.
Παρόλα αυτά η Μίλαν κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 78ο λεπτό. ο Μοντολίβο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πατσίνι πετάχτηκε στην περιοχή και τελικά ο Χούμποτσαν την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 82ο λεπτό ο Αμπιάτι πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση σε μονοκόμματο σουτ του Ανιούκοφ, ενώ στο 88
Keywords
Τυχαία Θέματα