Αποκαλυπτική έρευνα για τους μετανάστες

09:32 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η "ΚΑΠΑ RESEARCH" για την γνώμη που έχουν οι Έλληνες πολίτες για τους μετανάστες με τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι αποκαλυπτικά.
Πιο συγκεκριμένα, ένα ποσοστό πάνω από 80% έχει αρνητική γνώμη τόσο για τους νόμιμους μετανάστες όσο και για τους παράνομους. Το 83.4% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σοβαρό θέμα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ενώ υπάρχει και ένα 79.3% που αισθάνεται πως κινδυνεύει λόγω των καθημερινών περιστατικών βίας.
Η εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας της "ΚΑΠΑ Research" είναι πως οι μετανάστες τρομάζουν, ενοχλούν και είναι υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας. Παράλληλα το 71.6% όσων συμμετείχαν στην έρευνα έθεσαν και υγειονομικό θέμα καθώς κρίνει απαραίτητη την καθιέρωση πιστοποιητικού υγείας για τους μετανάστες. Επίσης το 54.7% κρίνει αναγκαία την ίδρυση κέντρων φιλοξενίας-κράτησης των μεταναστών.
Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη των επιχειρήσεων-σκούπα στο κέντρο και την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα