Απόψε το βραδύ η ώρα του Ναού

09:17 2/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ και τον λαό της στο σπίτι της με Τίγρη αρχηγό", γράφει στο πρώτο της θέμα σήμερα η ΩΡΑ αναφερόμενη φυσικά στο γεγονός της ημέρας που δεν είναι άλλο από το γήπεδο της ΑΕΚ: "Ο Μελισσανίδης παρουσιάζει το έργο ζωής για την ΑΕΚ

και τη Νέα Φιλαδέλφεια στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόψε (19.00). Μεγάλο ραντεβού των Ενωσιτών της περιοχής και όχι μόνο στο ενιαίο Λύκειο "Μίλτος Κουντουράς". Τα πάντα για το πώς το "χωράφι" θα μεταμορφωθεί στο καλύτερο γήπεδο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα από τον ίδιο τον ηγέτη της ΑΕΚ!".

SPORTDAY

Mε το γήπεδο ασχολείται και η SD: "Ιδού ο Ναός", γράφει και προσθέτει: "Παρουσιάζεται το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας το γήπεδο. Στόχος του Μελισσανίδη να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς δάνειο". Πιο αναλυτικά η SD γράφει:
"Στο δημοτικό συμβούλιο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ θα παρουσιαστούν το απόγευμα (19:00, στο ΕΠΑΛ) τα πλάνα για την «Αγιά Σοφιά», από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος θα πλαισιώνεται από τον αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, τον πρόεδρο της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο, μέλη της Ερασιτεχνικής και της «Δικέφαλος 1924». Πρόθεση του «τίγρη» και των συνεργατών του είναι νε εξασφαλιστεί ομόφωνα η συναίνεση του Δήμου για την κατασκευή του γηπέδου.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν πως δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο. Τονίζουν πως όχι μόνο δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα το γήπεδο, αλλά θα δώσει ζωή και θα φέρει έσοδα σε μία περιοχή που έχει πληγεί μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». Απόψε θα παρουσιαστούν σε φωτογραφίες τα εξωτερικά σχέδια του γηπέδου (με παραπομπές στο Βυζάντιο και τις ρίζες της ΑΕΚ), όπως και τις μελέτες για τους γύρω δρόμους. Παράλληλα θα δοθούν πειστικές απαντήσεις για μία σειρά ζητημάτων που θα τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να καμφθούν και παραμικρές ενστάσεις.

Το ύψος του κτίσματος δεν θα υπερβαίνει τον συντελεστή δόμησης, δεν θα πειραχτεί στο ελάχιστο το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά απεναντίας θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί, δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις πέραν των απολύτως απαραίτητων για ένα σύγχρονο στάδιο, το πάρκινγκ του γηπέδου θα χρησιμοποιείται από τους δημότες σε μέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, ενώ θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Το μοναδικό αίτημα που έχει η πλευρά της ΑΕΚ αφορά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς θέλει το χώρο όπου σήμερα σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν επιθυμεί να παίξει το ζήτημα του γηπέδου ρόλο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Είναι, ωστόσο, σαφές πως από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων επιθυμεί το χτίσιμο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όποιος εκ των διεκδικητών της θέσης του Δημάρχου αντιταχθεί σε αυτό να βρεθεί σε μειονεκτική θέση.

Σημειώνεται πως σήμερα δεν θα παρουσιαστούν τα πλάνα για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και τα δύο μουσεία, αφού δεν αφορούν το Δήμο. Αυτά θα παρουσιαστούν επισήμως σε μία εκδήλωση με πανηγυρικό χαρακτήρα που πιθανότατα θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα στο Βυζαντινό Μουσείο".

LIVE SPORT

"Αποκαλυπτήρια" γράφει με τη σειρά της η LIVE SPORT: " Σήμερα η πρώτη παρουσίαση του Ναού της ΑΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ομόφωνα το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην "Δικέφαλος 1924" για το γήπεδο".

GOAL

Γήπεδο συνέχειας και στο GOAL το οποίο γράφει στο ρεπορτάζ του αναλυτικά:
"Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Απόψε στις 7, στο ΕΠΑΛ της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα αποκαλύψει τα πρώτα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που σχεδιάζει όλο αυτό το διάστημα.

Ο βασικός στόχος του διοικητικού ηγέτη της Ενωσης είναι να παρουσιάσει στους δημοτικούς συμβούλους την προοπτική. Να τους καταστήσει σαφές πως η περιοχή θα αναβαθμιστεί με την κατασκευή ενός γηπέδου δίχως περιττές εμπορικές χρήσεις. Τη δημιουργία ενός χώρου, που σε συνδυασμό με το μουσείο προσφυγιάς και το μουσείο της ΑΕΚ θα φιλοξενεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 1 εκατ. επισκέπτες.

Ο Μελισσανίδης θα είναι εκεί. Πρώτος και έτοιμος, για να απαντήσει σε κάθε ερώτημα. Να λύσει κάθε απορία, να καταστήσει σαφές ακόμα και στον πιο καχύποπτο πως το νέο γήπεδο θα απογειώσει την περιοχή. Δίπλα του θα έχει τους Κυρατσού και Ανδριόπουλο, τους δύο στενούς συνεργάτες του στην υπόθεση του γηπέδου, οι οποίοι θα προσφέρουν τις τεχνικές γνώσεις τους επί του θέματος. Ωστόσο, ο Μελισσανίδης ξέρει και έχει τον τρόπο να δώσει τις σωστές απαντήσεις. Ολοι περιμένουν με αγωνία τις πρώτες εικόνες. Κατά πληροφορίες, ο Μελισσανίδης θα παρουσιάσει τέσσερις όψεις του νέου γηπέδου υπό το φως της ημέρας και ισάριθμες βραδινές. Είναι ξεκάθαρο πως έχει και κάποιους ακόμα άσους φυλαγμένους στο μανίκι του ώστε να τους ρίξει στην επίσημη παρουσίαση που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου. Απόψε, αυτό που μετρά είναι να επικυρωθεί η συμμαχία με τον δήμο για την κατασκευή του γηπέδου.

Στην εκδήλωση, ανοιχτή για τον κόσμο, αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ. Αλλωστε, είναι γεγονός πως το όραμα του νέου γηπέδου κρατά συσπειρωμένο και με ενθουσιασμό τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα. Και η παρουσίαση του νέου σχεδίου είναι ξεκάθαρο πως προκαλεί ενθουσιασμό στον κόσμο της Ενωσης.

Γι' αυτό και πολλοί θα θελήσουν να είναι παρόντες σε αυτά τα αποκαλυπτήρια για το σπίτι της ΑΕΚ. Βέβαια, ο Μελισσανίδης περιμένει κινητοποίηση και από τους Ενωσίτες που έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν οικονομικά στο πρότζεκτ, με την κατάθεση συγκεκριμένων ποσών στον ειδικό λογαριασμό για το γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα