Αργεντινή: Φινάλε για γερά νεύρα (VIDEOS)

08:07 2/12/2013 - Πηγή: AEK365

Στο Nuevo Gasometro οι οπαδοί της Σαν Λορέντζο είχαν ετοιμαστεί για φιέστα καθώς με νίκη επί της Εστουδιάντες η αγαπημένη τους ομάδα κατακτούσε και μαθηματικά τον τίτλο στην Αργεντινή αλλά το τελικό 0-0 διατήρησε την αγωνία τους και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Τότε που η Σαν Λορέντζο θα πρέπει να κερδίσει την Βελέζ Σάρσφιλντ για να πάρει το πρωτάθλημα.
Την "γκέλα" της Σαν Λορέντζο δεν εκμεταλλεύτηκε η Λανούς η οποία έμεινε στο 2-2 με την Μπόκα Τζούνιορς και παρέμεινε δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο.

Δυο φορές προηγήθηκε η Λανούς με τον Μάρκος Αστίνα (23') και τον Όσκαρ Μπενίτεζ (62') αλλά η Μπόκα ισοφάρισε ισάριθμες φορές πρώτα με τον Νικόλας Μπλάντι (51') και έπειτα με τον Χούαν Σάντσεθ Μίνο (66').
Τα παραπάνω αποτελέσματα ευνόησαν την Βελέζ Σάρσφιλντ που κέρδισε την Κολόν Σάντα Φε, βρέθηκε στο -2 από την πρωτοπόρο Σαν Λορέντζο που θα αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική με στόχο να την κερδίσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Μάουρο Ζάρατε άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, αλλά αποβλήθηκε στο 31ο εξαιτίας αντιαθλητικού μαρκαρίσματος, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 79ο λεπτό, όταν ο Όσκαρ Καρμιέχο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και παραχώρησε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λούκας Πράτο.
Με αυτογκόλ του Σέρτζιο Βίτορ στο 74' η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 1-0 της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ αμφίρροπο ματς έγινε στο «Juan Carlos Zerillo», με τη Χιμνάσια Λα Πλάτανα επικρατεί με 3-2 της Κίλμες (5', 37' Φατσούντο Περέιρα, 47' Χοσέ Κορέα Βιλέρο / 19' Τζόναθαν Ζακαρία, 71' πέν. Γιοακουίν Μπογκόσιαν).
Έτσι όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με την Βελέζ Σάρσφιλντ να υποδέχεται την Σαν Λορέντζο και την Λανούς να φιλοξενείται από την Ρίβερ Πλέιτ.
Λόγω της συμμετοχής της Λανούς, στον τελικό του Σουνταμερικάνα, γνωστοποιήθηκε πως η τελευταία αγωνιστική του Torneo Inicial, δεν θα διεξαχθεί την επόμενη, αλλά την μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα