Αρθρο 99 και διοίκηση Πρωτοδικείου

09:42 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η συνάντηση της τετραμελούς επιτροπής του Αρη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη -πιθανότατα την Παρασκευή- είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εξασφάλισης της συναίνεσης του Δημοσίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Οι άνθρωποι των «κίτρινων» είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι -αυτό τόνιζαν και στις χθεσινές συναντήσεις τους- από τα αποτελέσματα των πρώτων επαφών που είχαν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όμως θα πρέπει να εξασφαλίσουν και εγγράφως τη ρύθμιση

των 90 δόσεων για τα χρέη προς την Εφορία και των 60 δόσεων για τα χρέη προς το ΙΚΑ. Κάτι που αν τελικά επιτευχθεί, θα σημαίνει αυτόματα ότι το Δημόσιο δεν θα παραστεί ως αντίδικος -μέσω δικηγόρων που θα το εκπροσωπούν- στην εκδίκαση της υπόθεσης για το άρθρο 99 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκτός, βέβαια, από τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, οι «κίτρινοι» θα ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών και με τους υπόλοιπους πιστωτές προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους για «κούρεμα» του χρέους και υπαγωγή στο άρθρο 99. Οι άνθρωποι που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα κινούνται κάτω από άκρα μυστικότητα, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, έχουν ήδη εξασφαλιστεί 10-15 υπογραφές. Η εταιρεία, εξάλλου, θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση του 60% των πιστωτών της για να πετύχει την υπαγωγή, με το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων, βέβαια, να οφείλονται προς το Δημόσιο (Εφορία και ΙΚΑ). Το θέμα, πάντως, στο οποίο παρατηρείται καθυστέρηση και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα είναι αυτό της διοίκησης Πρωτοδικείου. Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη απόφαση για τα μέλη της διοικούσας επιτροπής που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα, αλλά και για τους δυο εκπροσώπους της Κοινωνίας Μελών Αρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα