Άσκηση στην φυσική το πέναλτι του Ράμος (VIDEO)

11:04 14/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στο Πανεπιστήμιο "Complutense" της Μαδρίτης, καθηγητής της Φυσικής είχε ετοιμάσει μια άσκηση για τους φοιτητές του τρίτου έτους που σίγουρα δεν περίμεναν. Η άσκηση αυτή, όπως την παρουσίασε η ισπανική εφημερίδα "MARCA" αφορούσε στο περιβόητο πέναλτι που έχασε ο Σέρχιο Ράμος στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Ακολουθεί η αναλυτικά η άσκηση: "Ο Σέρχιο Ράμος υπό καθεστώς πανικού λόγω της ευθύνης που είχε στα πόδια του, υπολογίζει λανθασμένα τις παραμέτρους ενός πέναλτι με αποτέλεσμα

η μπάλα με μάζα m, να διαγράψει μια γωνία π/4 με την κατακόρυφο και με γωνία ίση με το μισό της ταχύτητας διαφυγής. Η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στην αντίπαλη εστία. Υποθέτωντας ότι σας είναι γνωστή η ακτίνα και η μάζα της Γης, RT και M αντίστοιχα, και χωρίς να λάβετε υπόψη σας την τροχιά της Γης και την τριβή του αέρα
Α) υπολογίστε τις σταθερές κίνησης της μπάλας
Β) αν ο διεθνής διαστημικός σταθμός διαγράφει μια κυκλική τροχιά με ακτίνα 3RT, θα πρέπει το πλήρωμα να φοβάται μια πιθανή πρόσκρουση με την μπάλα;;
Όπως ήταν φυσικό οι αναγνώστες της "MARCA" το έριξαν στον χαβαλέ και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις. Ακολουθεί το TOP-11
1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, ο κύριος Ράμος πρέπει να σούταρε τη μπάλα με δύναμη που της έδωσε ταχύτητα 20.160 χλμ/ώρα. Προφανώς όμως, αφού αυτή η ταχύτητα είναι μικρότερη από την ταχύτητα διαφυγής, η μπάλα δεν θα μπορέσει να νικήσει την δύναμη της έλξης της γήινης βαρύτητας, άρα δεν θα χτυπήσει ποτέ τον διαστημικό σταθμό!
2. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να νικήσει την έλξη της γήινης βαρύτητας, είναι πιθανό να φτάσει σε τέτοιο ύψος που να ξεπεράσει αυτό του διαστημικού σταθμού. Οπότε το πλήρωμα ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του, για να σιγουρευτεί ότι δεν θα τους χτυπήσει η μπάλα στην κάθοδό της!
3. Ο Ράμος δεν χρειάστηκε να τα υπολογίσει όλα αυτά. Είδε ότι ο τερματοφύλακας ήταν πανύψηλος και απλά αποφάσισε να σουτάρει πιο ψηλά από αυτόν.
4. Η απάντηση στην άσκηση είναι πως ναι, γκρέμισε τον ΕΤ από το ποδήλατό του.
5. Η σταθερά είναι μηδέν Τσάμπιονς Λιγκ σε 9 χρόνια και ναι, όταν ο Ράμος στήνει τη μπάλα στο πέναλτι, όλος ο κόσμος πρέπει να φοβάται.
6. Ο μοναδικός τρόπος για να «μπει» στο πανεπιστήμιο ο Ράμος, ήταν να χάσει το πέναλτι.
7. Ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, χωρίς πριν να έχει περάσει καν από το Δημοτικό.
8. Το πρόβλημα δεν έχει λύση, γιατί η δύναμη με την οποία σούταρε τη μπάλα ο Ράμος, δεν υπόκειται στους νόμους της κλασικής Φυσικής.
9. Οι λέξεις Ράμος και Πανεπιστήμιο στην ίδια φράση; Θα έχω να το λέω στα εγγόνια μου.
10. Η μπάλα συνεχίζει ακόμα σε τροχιά; Το ρωτάω σοβαρά.
11. Η απάντηση είναι: Η μπάλα του Ράμος αντικαθιστά τον Πλούτωνα ως ο ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα