Αστυνομικοί βίασαν κρατούμενο με μπουκάλι!

23:32 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ρήξη εντέρου υπέστη ένας Ρώσος, μετά από τον βιασμό που δέχθηκε με μπουκάλι σαμπάνιας από αστυνομικούς και τελικά κατέληξε.

Μια ΜΚΟ κατήγγειλε ότι ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία.

Το ίδιο βράδυ είχε παραπονεθεί για πόνους στην κοιλιά, αναφέρει η αστυνομία. Την επόμενη νοσηλεύτηκε «για ρήξη ορθού εντέρου», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία «έπεσε σε κώμα και εξέπνευσε».

Σύμφωνα με μέλος της οργάνωσης, ο

Ναζάροφ προτού εκπνεύσει δήλωσε πως είχε βιαστεί «από τους αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας».

Έπειτα από τις καταγγελίες της οικογένειας του Ναζάροφ έχει δρομολογηθεί έρευνα για τους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατό του.

Πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του τμήματος όπου συνέβησαν τα γεγονότα έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν ενώ ο υπουργός με επιστολή του στην οικογένεια του θύματος ζητεί συγγνώμη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορειται η ρωσική αστυνομία για βασανιστήρια. Στο παρελθόν σκάνδαλα για διαφθορα και παραποίηση στοιχείων είχαν έρθει στο φως αναγκάζοντας τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα