Αθώος κηρύχτηκε ο Μάνινγκ για βοήθεια στον εχθρό

20:27 30/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο στρατιώτης του αμερικανικού στρατού Μπράντλεϊ Μάνινγκ κρίθηκε αθώος για την σοβαρότερη απ'όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, αυτή της βοήθειας του εχθρού και της εσχάτης προσδοσίας. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος για άλλες 20 κατηγορίες, μικρότερης σημασίας.

Ο Μάνινγκ το 2010 είχε κατηγορηθεί ότι είχε δώσει απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού στο Wikileaks και του Τζούλιαν Ασανζ ο οποίος τα είχε δημοσιοποιήσει σε όλο τον κόσμο.

Επρόκειτο για την μεγαλύτερη διαρροή

απόρρητου υλικού στην ιστορία της Αμερικής.Σύμφωνα με την ετυμηγορία καταδικάστηκε για πέντε αδικήματα που αφορούν κλοπή και άλλα πέντε που αφορούν κατασκοπεία.

Τυχόν καταδίκη για βοήθεια στον εχθρό επέσυρε την ποινή των ισοβίων, τα άλλα αδικήματα όμως αθροιστικά μπορεί να τιμωρηθούν με δεκάδες χρόνια φυλάκισης.

Ο Μάνινγκ είχε δηλώσει ένοχος για κάποια από τα μικρότερης σημασίας αδικήματα και απέρριπτε την κατηγορία της βοήθειας στον εχθρό. Οι κατήγοροι τον είχαν χαρακτηρίσει για τις πράξεις του προδότη, η υπεράσπισή του όμως αντέκρουσε τους χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι εργάστηκε για το κοινό καλό ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για την στρατιωτική και τη διπλωματική πολιτική των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα