Αύριο η συνέχεια…

20:48 21/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε στο κλειστό του ΣΕΦ το απογευματινό πρόγραμμα του 26ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών. Η διοργάνωση επέστρεψε φέτος στο κλειστό του ΣΕΦ ύστερα από 10 χρόνια.

Από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζει βελτίωση. Ετσι μετά το 8,04 μ. του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ο Λούης Τσάτουμας προσγειώθηκε στα 8,05 μ. στην πρώτη του προσπάθεια και κατέκτησε την όγδοη νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο αθλητής

του Δημήτρη Βασιλικού είχε μεγάλο, αλλά άκυρο το δεύτερο άλμα του, ενώ άφησε τις δύο τελευταί8ες προσπάθειες του. Την Τετάρτη ο Τσάτοουμας θα αναχωρήσει για Στοκχόλμη, προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινκγ στη Στοκχόλμη. "Εχω αρχίσει σταδιακά να ανεβάσω στροφές ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος", ειπε ο Τσάτουμας.

Εξίσου καλή εμφάνιση και από τον Γιώργο Τσάκωνα, ο οποίος με 8,00 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7,98 μ. και έγινε ο πέμπτος Ελληνας άλτης σε κλειστό στίβο, όλων των εποχών. "Είμαι ικανοποιημένος που βελτίωσε το ατομικό μου, όμως, μου έχει μείνει μια πίκρα που δεν κατάφερα να πιάσω το όριο. Ηταν μια σεζόν δύσκολη και περίεργη", είπε από την πλευρά του ο Τσάκωνας. Η τριάδα του μήκους έκλεισε με τον Δημήτρη Διαμαντάρα, ο οποίος είχε άλμα στα 7,82 μέτρα.


Εξαρχής ήταν δεδομένο πως το ύψος των ανδρών θα ήταν από τα δυνατά αγωνίσματα της πρώτης ημέρας. Οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κώστας Μπανιώτης φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά. Ο πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,10 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και συνέχισε διαδοχικά δίχως απώλειες στο 2,16 μ., 2,23 μ. και 2,29 μ. βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ που ήταν 2,26 μέτρα. Παράλληλα εξασφάλισε και τυπικά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

"Στις 16.00 έδινα μάθημα και ήρθα απευθείας για τον αγώνα. Ηθελα μια επίδοση στα 2,29 μ., όχι για να πιάσω το όριο, αλλά για τον εαυτό μου", είπε ο Χονδροκούκης,

Εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκε ο Κώστας Μπανιωτης, ο οποίος δεν είχε μαζί του το αθλητικό του δελτίου. Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ξεπέρασε τα 2,29 μ. με την πρώτη προσπάθεια ενώ νωρίτερα είχε κάνει επιτυχημένα άλματα στα 2,23 μ., 2,16 μ., ενώ είχε ένα άκυρο άλμα στα 2,10 μέτρα. "Είμαι σε καλή κατάσταση, δεν θα κάνω άλλο αγώνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα", είπε ο Μπανιώτης.


Τα καλά για το φινάλε κράτησε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο οποίος στην έκτη και τελευταία του βολή στον τελικό της σφαιροβολίας έστειλε τη σφαίρα στα 19,70 μέτρα. Ο αθλητής του Αίολου Πατρών βελτίωσε με τον τρόπο αυτό το φετινό του ρεκόρ και πλησίασε το όριο των 20,00 μ. για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Φετινό ρεκόρ και για τον δεύτερο της κατάταξης Παναγιώτη Ακτύπη (Αίολος Πατρών), ο οποίος είχε βολή στα 16,93 μέτρα.

"Δε

Keywords
Τυχαία Θέματα