Αξεπέραστος ο Μέσι (VIDEOS)

15:07 8/3/2012 - Πηγή: AEK365

Χρυσή" σελίδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έγραψε χθες ο Λιονέλ Μέσι καθώς με τα πέντε γκολ που πέτυχε στην νίκη της Μπαρτσελόνα με 7-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι είτε σε αγώνα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είτε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε εδώ τα πέντε γκολ του Μέσι και εδώ τα τέσσερα γκολ

κόντρα στην Άρσεναλ στις 6 Απριλίου 2010

Ο Αργεντινός επιθετικός ξεπέρασε μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που είχαν καταφέρει να σκοράρουν τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Την αρχή βέβαια έκανε ο σπουδαίος Φέρεντς Πούσκας ο οποίος στις 13/05/1960 σκόραρε τέσσερις φορές για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης στην νίκη με 7-3 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

32 χρόνια μετά ήταν η σειρά του Ολλανδού, Μάρκο Φαν Μπάστεν ο οποίος στον αγώνα της Μίλαν με την Γκέτεμποργκ στις 25/11/1992 πέτυχε και τα 4 γκολ στην νίκη με 4-1. Το 2000 και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου ήταν η σειρά του Ιντζάγκι, όχι όμως του Φίλιππο αλλά του αδελφού του, του Σιμόνε, ο οποίος με καρέ τερμάτων οδήγησε την Λάτσιο στο επιβλητικό 5-1 επί της Μαρσέιγ στο "Ολίμπικο".

Τρία χρόνια αργότερα, το 2003 ο Ντάντο Πρσο ήταν ο πρωταγωνιστής της Μονακό στο εντυπωσιακό 8-3 επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με την γαλλική ομάδα να καταφέρνει, με τον Άκη Ζήκο στην σύνθεση της, να φτάνει μέχρι τον τελικό του 2004.

Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2004, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πετύχαινε τέσσερα γκολ στην νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σπάρτακ Πράγας με 4-1 και τον Ολλανδό φορ μιμήθηκε ένα χρόνο αργότερα ο Αντρέι Σεφτσένκο που στις 23/112005 έβαλε και τα τέσσερα γκολ στην νίκη της Μίλαν επί της Φενέρμπαχτσε.

Η λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν πετύχει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ κλείνει με τον Γκομίς της Λιόν στο πολυσυζητημένο εφετινό 7-1 στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα