Μπακαούκας: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια

10:45 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ που πριν λίγες μέρες πανηγύρισαν την κατάκτηση του νταμπλ μίλησαν για την σπουδαία επιτυχία τους στο Web Radio του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ με τον αρχηγό Χριστόφορο Μπακαούκα να υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως η Ένωση πρέπει να παίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια γιατί εκεί είναι το σπίτι της.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα

των δηλώσεων των παικτών της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ

Χριστόφορος Μπακαούκας

*Το 2011 ήταν πιο δύσκολη η κατάκτηση του τίτλου. Και φέτος όμως είχαμε πολλά προβλήματα, ήμασταν 7 μήνες μέσα. Κάναμε έναν μήνα αποχή. Βιώσαμε δύσκολες συνθήκες και ψυχολογικά είχαμε κουραστεί. Σκεφτόμασταν μέχρι και να τα παρατήσουμε αλλά αποφασίσαμε ότι θα σταματούσαμε όπως θέλαμε εμείς και όχι όπως ήθελαν οι άλλοι. Θα παίζαμε μέχρι το τέλος και δεν θα αμαυρώναμε το όνομά μας. Και τα καταφέραμε όλα μόνοι μας. Άσχετα αν στο τέλος όλοι μας θυμήθηκαν στους πανηγυρισμούς.

*Πρώτη σκέψη και δική μου και όλων όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ήταν να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο που είχε έρθει από την Αθήνα και με τις οικογένειές μας, στις οποίες οφείλουμε πολλά. Αν εμείς θέλαμε 100 φορές τον τίτλο, άλλο τόσο το ήθελαν και αυτές. Χωρίς αυτές δεν θα ήμασταν τίποτα, δεν θα παίζαμε χωρίς την στήριξή τους.

*Η λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπό μου είναι μεγάλη και τους ευχαριστώ. Αλλά πίσω από μένα βρίσκεται μία ολόκληρη ομάδα. Καταφέραμε να φέρουμε στο γήπεδο τους φίλους της ΑΕΚ που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν με το... χαντμπολάκι. Τους δώσαμε χαρά με τους τίτλους και αυτό οφείλεται σε όλους τους παίκτες. Αμφισβητηθήκαμε αλλά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι το χάντμπολ φέρνει χαρές στην ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν νομίζω ότι ο υποβιβασμός της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο έστειλε κόσμο σε εμάς. Στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια έδινε πολλά και δεν έπαιρνε τίποτα. Τρέχει πάντα για την νίκη σε όλα τα αθλήματα.

ΑΕΚ πρέπει να παίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί είναι η έδρα της, εκεί είναι το σπίτι της!

*Όλη η ομάδα αποφάσισε να συμμετέχει στην αποχή. Δεν είχε καταλάβει κανείς ότι ήταν θέμα επιβίωσης. Δεν σεβόντουσαν τον αγώνα που κάναμε και τον ιδρώτα που ρίχναμε για την ΑΕΚ. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με κανέναν και το χειρότερο είναι ότι μας αμφισβητούσαν κιόλας. Γι' αυτό είναι καλύτερο πριν μιλήσει κάποιος να γνωρίζει τι γίνεται σε μία ομάδα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να αμαυρώσουμε το όνομα της ΑΕΚ!

*Καταπληκτικοί παίκτες οι Αλβανός και Μπαλωμένος. Τους ξέρω πολλά χρόνια. Ήμουν από τους πρώτους που τους προέτρεψα να έρθουν στην ομάδα. Έχουν διακριθεί στο εξωτερικό και όσοι τους αμφισβήτησαν απλώς πήραν πίσω τα λόγια τους.

*Σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα καταφέραμε γιατί το πιστέψαμε. Μετά την παρουσία μας στον πρώτο τελικό και την νίκη στον δεύτερο, σκεφτήκαμε ότι με λίγη προσοχή θα παίρναμε το πρωτάθλημα.

*Μακάρι να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το να μπούμε στους ομίλους θα ήταν μεγάλη επιτυχία αλλά αυτό θέλει και υπομονή και σωστό timing.

Αλέξης Αλβανός

*Πολύ σημαντική επιτυχία για την ΑΕΚ και για όλους μας η κατάκτηση του νταμπλ. Ήταν μία δύσκολη χρονιά για το τμήμα μας αλλά δικαιωθήκαμε. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, ακούσαμε πολλά αλλά πεισμώσαμε και θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, μία μεγάλη παρέα και έτσι φτάσαμε στην κατάκτηση των τίτλων.

*Τους συνθήκες που βιώσαμε εδώ δεν τις έχω αντιμετωπίσει στο εξωτερικό. Εκεί σε σέβονται. Ο κόσμος έχει αθλητική κουλτούρα, πίστη στην ομάδα και υπομονή. Αυτό δεν ισχύει εδώ. Όλοι περιμένουν νίκες αλλά δεν στήνονται έτσι οι ομάδες, θέλει χρόνο.

*Ήταν από κοινού απόφαση με την οικογένειά μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Έπαιξε ρόλο ο ενθουσιασμός που έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και οι συνομιλίες που είχα με τους παίκτες της ΑΕΚ. Ήθελα να γυρίσω και να πρωταγωνιστήσω και αυτό μου το προσέφερε η Ένωση. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου, ζήσαμε όμορφες στιγμές, απλά δυστυχώς τα πράγματα φέτος ήταν άσχημα για όλο το σωματείο της ΑΕΚ.

*Από την φετινή σεζόν ξεχωρίζω την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον κόσμο. Μεγάλη στιγμή ήταν και η αποθέωση στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί.

*Ο Διομήδης είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει υποτιμήσει ποτέ κανέναν αντίπαλο. Απλώς εμείς ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο καλοί στο δεύτερο τελικό στην έδρα μας, κάναμε την ισοφάριση και μετά πήγαμε με ψυχολογία νικητή στον τρίτο τελικό.

*MVPήταν όλη η ομάδα φέτος. Έχοντας άλλες παραστάσεις από την Γερμανία είδα πόσο δύσκολα επιβιώνουν αυτά τα παιδιά. Με χαροποιεί η ψήφος των προπονητών αλλά θέλω να μοιραστώ το βραβείο με τους συμπαίκτες μου.

*Βήμα-βήμα μπορούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που ακόμη δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη αλλά μπορεί να σταθεί σε κάποιους ομίλους. Άλλωστε παίζει ρόλο και η ποιότητα του πρωταθλήματος.

Διονύσης Γεωργιάδης

*Σου δίνουν ασφάλεια παίκτες σαν τον Μπακαούκα και τον Αλβανό. Και λάθος να κάνεις θα σε καλύψουν και θα σε συμβουλέψουν ώστε να μην το ξανακάνεις. Έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι σου δίπλα τους.

*Δύσκολο σημείο μέσα στην χρονιά η αποχή. Η απόφαση για το αν έπρεπε να συνεχίσουμε ή όχι, αλλά στο τέλος μίλησε το συναίσθημα.

*Το πρωτάθλημα κρίθηκε στον πρώτο τελικό. Μπορεί να χάσαμε αλλά το γεγονός ότι καταφέραμε να μειώσουμε στο γκολ μας ανέβασε πολύ ψυχολογικά και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Στον τελευταίο τελικό παρότι έβαλα το γκολ δεν σκέφτηκα ότι πήραμε το πρωτάθλημα, η εναλλαγή του σκορ ήταν τόσο έντονη που το μόνο που σκέφτηκα ήταν να γυρίσω πίσω, να καλύψω ώστε να μην δεχθούμε γκολ. Στο τελευταίο ματς έπαιξε ρόλο το ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ενώ παίζαμε με λιγότερο παίκτη.

Μάρκος Οικονόμου

*Μεγάλο σχολείο να έχεις για συμπαίκτες τους Αλβανό, Μπακαούκα και Μπαλωμένο. Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα και που επέστρεψαν στην Ελλάδα.

*Είναι ωραίο ο κόσμος της ΑΕΚ να μας στηρίζει και να είναι δίπλα μας. Μας εμψυχώνουν και μας βοηθούν. Υπάρχει και πίεση αλλά καλοπροαίρετα πάντα.

*Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Πήραμε το Κύπελλο, μετά με την αποχή το μυαλό μας ήταν αλλού, αλλά στα ημιτελικά νομίζω πως συνειδητοποιήσαμε για τα καλά ότι ήμασταν πολύ κοντά στο να πάρουμε και το πρωτάθλημα.

*Δύσκολο να πω ποιος παίκτης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ. Όλη η ομάδα ήταν ενωμένη, ο ένας βοήθησε τον άλλον και τα καταφέραμε.

ΑΕΚ δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Όταν πρωτοήρθα ένιωσα σαν να έρχομαι στην οικογένειά μου, το ίδιο προσπάθησα κι εγώ φέτος με όσα νέα παιδιά ήρθαν.

Αλέξανδρος Κουρέτας

*Είχαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά αν βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά προβλήματα ήταν ένα όνειρο. Έβλεπα πιο μικρός τον Χριστόφορο να παίζει και ευχόμουν να παίξω κάποια στιγμή μαζί του. Τον ευχαριστώ για τη βοήθεια και αυτόν και όλα τα παιδιά. Σε ό,τι αφορά εμένα αυτό που θα ήθελα είναι να παραμείνω στην ομάδα.

*Η Ευρώπη και η συμμετοχή στον Τσάμπιονς Λιγκ για κάθε αθλητή αποτελεί ένα όνειρο.

Θανάσης Συγγάρης

*Τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ όμορφα. Όταν ξεκίνησα να παίζω χάντμπολ είχα σαν όνειρο να κατακτήσω τίτλους και να παίξω με τους καλύτερους και τα κατάφερα. Εννοείται ότι η δίψα για την κατάκτηση τίτλων μεγαλώνει.

*Ο Γιάννης Αρβανίτης είναι αρκετά έμπειρος και μπορεί να διαχειριστεί το ρόστερ. Προσπαθεί εμείς οι νέοι να μαθαίνουμε από τους πιο παλιούς. Το να κάθεσαι στον πάγκο δεν είναι ωραίο συναίσθημα αλλά και από αυτό μαθαίνεις και θες κάποια στιγμή να ακολουθήσεις κι εσύ όσους είναι μπροστά σου.

*Όνειρό μου είναι να παίξω κάποια στιγμή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να δουλεύω περισσότερο και να βελτιώνομαι συνεχώς. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια, θες να φτάνεις όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Στέλιος Αλεπουδέας

*Με τον Γιάννη Αρβανίτη είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, οπότε δεν τίθεται θέμα αν έχουμε καλές σχέσεις ή όχι, αυτό είναι δεδομένο. Έχουμε κοινούς στόχους και κοινή λογική.

*Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν φτάνεις στο τέλος της διαδρομής, είτε αυτός είναι ο τελικός του Κυπέλλου, είτε του πρωταθλήματος. Είχαμε δύσκολη χρονιά, γκρίνιες, δυσπιστίες, αλλά εμείς που ζούσαμε την ομάδα γνωρίζαμε την δίψα των παικτών να φτάσουν στην κορυφή και πιστεύαμε σε αυτούς. Πλέον χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να χτίσουμε την ομάδα σιγά-σιγά. Μόνο έτσι θα φτάσεις ψηλά και όχι με τουφεκιές. Οι πανηγυρισμοί για εμάς έχουν τελειώσει. Με την παρουσία του Δημήτρη Λαζόπουλου στα διοικητικά της ομάδας έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την επόμενη ομάδα. Έχει τεθεί το θέμα της έδρας, κάνουμε κάποιες κουβέντες και για ενίσχυση της ομάδας. Γενικά με την παρουσία του κυρίου Λαζόπουλου πιστεύουμε ότι θα ανέβουμε σκαλί.

*Τα αποδυτήρια τα διαχειριζόμαστε με αίσθημα δικαιοσύνης και έχοντας ως αυτοσκοπό το καλό της ομάδας. Τα πιο μεγάλα ονόματα έχουν εμπειρίες και παραστάσεις και έχουν την προσωπικότητα να διαχειριστούν τις σχέσεις τους με τα νέα παιδιά και να αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα.

*Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων στο πρωτάθλημα τις δημιουργεί προβλήματα. Οι παίκτες πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, να μην εφησυχάζουν και αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Αν γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι ομάδες θα ανέβει το επίπεδο και στους συλλόγους και στην Εθνική.

*Δεν νομίζω πως είναι εγκαταλελειμμένο το θέμα των υποδομών. Είναι γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν που δεν ευνοούν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σαν να μην μας υπολογίζουν. Δεν μπορούν για παράδειγμα να φτιάξουν καλύτερα γήπεδα; Χτίζονται γυμναστήρια-κλουβιά και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Η Ομοσπονδία έχει κάνει τις παρεμβάσεις της αλλά τα αυτιά των αρμοδίων δεν ακούν. Στην ΑΕΚ υπάρχουν υποδομές και προσπαθούμε να τις στήσουμε αλλά κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

*Η κατάσταση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ήταν δύσκολη εδώ και χρόνια. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τι δεν πήγε καλά και στο μέλλον να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος για να διαλέξουμε τον δρόμο των επιτυχιών.

Δημήτρης Λαζόπουλος

*Πρόθεση της καινούργιας διοίκησης είναι τα επόμενα χρόνια να μας βρίσκουν νταμπλούχους. Προσδοκούμε μέσα στην επόμενη τριετία να έχουμε και ευρωπαϊκή διάκριση. Στόχος είναι μας να μείνουν στην ομάδα τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά. Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός, θέλουμε να μείνει αναλλοίωτη η ομάδα, με πολύ μικρές προσθήκες. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον προπονητή αλλά και τον κόσμο της ΑΕΚ. Σε ό,τι αφορά το θέμα της έδρας, θα καταλήξουμε τις προσεχείς ημέρες. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Το ιδανικό θα ήταν να παίζουμε στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά δεν έχουμε αυτή την επιλογή, οπότε στρεφόμαστε αλλού. Θέλουμε μεγαλύτερο γήπεδο, στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξουμε! Η ομάδα θα στηριχτεί γενικότερα όπως πρέπει!

Keywords
ΑΕΚ, νέα, web radio, web, radio, αθηνα, οφείλεται, ελλαδα, οακα, γκολ, συμμετοχή, θες, κινηση στους δρομους, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, νικητη, το θεμα, βημα, γερμανια, εδρα, εθνικη, θεμα, οακα, ονοματα, ονειρο, πιεση, τα νεα, ψυχολογια, radio, αμυνα, απλα, αρβανιτης, αυτια, αυτοπεποιθηση, βοηθεια, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γινεται, γηπεδο, δεδομενο, δευτερο, δυστυχως, διψα, δικη, εγρηγορση, ευκολο, υπαρχει, ενθουσιασμος, επρεπε, επιτυχια, ευρωπη, ιδιο, υπομονη, ισχυει, θες, κυπελλο, κλουβια, λαθη, λαθος, λογια, μηνες, μυαλο, νικη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, οφείλεται, παιδια, ποδοσφαιρο, πιστη, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, σεζον, συμμετοχή, σπιτι, σχολειο, σωματειο, τμημα, χαντμπολ, χαρα, ψυχολογικα, ομορφα, αλβανος, ασφαλεια, δημητρης, ενωση, web, φιλοι, ιδανικο, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, σωστο, θανασης, θελω να, web radio, ωραιο
Τυχαία Θέματα