Μπαράζ πράξη πρώτη

11:05 11/11/2011 - Πηγή: AEK365

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
"Μπίλινο Πόλιε"

Για δεύτερη φορά Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Πορτογαλία συναντώνται σε αγώνες μπαράζ με τους Βόσνιους να θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από τα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Σαφέτ Σούσιτς, στηρίζει πολλά στην εξαιρετική κατάσταση του Έντιν Τζέκο αλλά και στους Λούλιτς και Πιάνιτς. Ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα στην άμυνα καθώς θα απουσιάσουν ο τραυματίας Μούζντα και οι τιμωρημένοι Πάπατς και Πάντζα. Στα προκριματικά η Βοσνία τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Γαλλία.

Από την άλλη μεριά η Πορτογαλία, εκτός από τον τραυματισμό του Ντάνι και την ανετοιμότητα του Πέπε έχει να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές κόντρες με τους παίκτες μετά τις δηλώσεις του Μποσίνγκουα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θα στηριχτεί, όπως είναι φυσικό, στον Κριστιάνο Ρονάλντο προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Λισαβόνα. Στα προκριματικά, η ήττα την τελευταία αγωνιστική από την Δανία έφερε την Πορτογαλία στα μπαράζ.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
"Τουρκ Τέλεκομ Αρένα"

Δυο χρόνια μετά τον συγκλονιστικό προημιτελικό στο EURO 2008, όπου οι Τούρκοι είχαν προκριθεί στα πέναλτι αφού πρώτα είχαν ισοφαρίσει στο 120' της παράτασης, Τουρκία και Κροατία αναμετρώνται σε ένα από τα αμφίρροπα παιχνίδια της φάσης των μπαράζ. Με βασική προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα, ο Γκους Χίντινγκ θα παρατάξει την Τουρκία με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς να υπολογίζει στον Καζίμ της Γαλατάσαραϊ με τον Ολλανδό τεχνικό να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην δημιουργία φάσεων ελπίζοντας πως σε αυτό θα βοηθήσει ο Γιλμάζ. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που η Τουρκία τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Γερμανία.
Η Κροατία, από την άλλη, είδε την Γεωργία την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών να μην της κάνει το χατίρι και να μην κερδίζει την Ελλάδα ωστόσο για την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς όλα κρίθηκαν στο ματς του "Γ. Καραϊσκάκης". Τώρα οι Κροάτες θέλουν ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO 2008 με τον Μόντριτς να είναι ο κινητήριος μοχλός ενώ ο Μπίλιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Στρίνιτς, στον μέσο Κράνιτσαρ, στον Πέτριτς ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο.

ΤΣΕΧΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
"Λέτνα"

Για πρώτη φορά, Τσεχία και Μαυροβούνιο αναμετρώνται με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2012. Οι Τσέχοι θα στηριχτούν στην εμπειρία τους αλλά και στην ποιότητα των Μπάριος, Ροζίτσκι και Πλάζιλ προκειμένου να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Μαυροβούνιο. Η Τσεχία χρειάστηκε την νίκη επί της Λιθουανίας την τελευταία αγωνιστική των προκιρματικών για να βρεθεί στα μπαράζ.
Με την επίθεση να είναι το δυνατό του σημείο, το Μαυροβούνιο θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Πράγα που θα του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικά μεγα΄λης διοργάνωσης. Βούτσινιτς και Γ

Keywords
Τυχαία Θέματα