Μπατίστα: Γιατί δεν πήγα στο ραντεβού με τον Μελισσανίδη το ’92

14:19 9/9/2014 - Πηγή: AEK365

Κλείνει τα 50 σήμερα. Έχει πολλά να θυμάται ο Ντανιέλ Μπατίστα. Και μετά από τόσα χρόνια δεν έχει το πρόβλημα να τα μοιραστεί με τον κόσμο. Ο Ντανιέλο μιλάει στο aek365 και αποκαλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις που τον στιγμάτισαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Αποκαλύπτει πως ήρθε στην ΑΕΚ το 1989, πως έφυγε για τον Ολυμπιακό το 1992, τον λόγο που τον οδήγησε στο λιμάνι, αλλά

και το ραντεβού με τον Μελισσανίδη εκείνο το καλοκαίρι τότε που δεν έγινε ποτέ. Μιλάει επίσης για το πρωτάθλημα που έχασε η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό το 1996. Τότε που αυτή η ΑΕΚ έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει ποτέ ελληνική ομάδα στη χώρα μας. Τότε που πήρε το Κύπελλο και έχασε τον τίτλο στο ματς με τον Παναθηναϊκό και το γκολ του Μπορέλι. Ο Μπατίστα μιλάει και γι' αυτό το ματς. Επίσης αναφέρεται και για τη σημερινή ΑΕΚ. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα μας εξιστορεί ο Ντανιέλ:

Για τις πιο έντονες αναμνήσεις από τα 50 χρόνια ζωής του;

«Πάντα θυμάμαι τα όμορφα χρόνια στην καριέρα μου. Όταν μεταγράφηκα στην ΑΕΚ, έγινε ένας χαμός με τον Εθνικό. Έγραφαν συνέχεια, διάφορα. Ήταν να πάω στον Ολυμπιακό. Χάρηκα πάρα πολύ όμως που κατέληξα στην ΑΕΚ και θυμάμαι τον Γιδόπουλο να κάνει τις προσπάθειες τότε.
Χάρηκα, γιατί ήταν δύσκολα τα πράγματα για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Είχα πάει στα δικαστήρια. Ο Εθνικός έλεγε ότι είχα πέντε χρόνια συμβόλαιο. Εγω πως είχα υπογράψει ένα συμφωνητικό για τρία. Τελικά δικαιώθηκα και έμεινα ελεύθερος. Με υποδέχθηκαν ζεστά στην ΑΕΚ. Με σήκωσε ο κόσμος στον «αέρα», με πήγε στα αποδυτήρια, την πρώτη φορά που με είδε. Ήταν όμορφα.
Από την πρώτη μου περίοδο με την ΑΕΚ, θυμάμαι όλα τα χρόνια. Και τα τρία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Το γκολ με την Τορίνο εντάξει ήταν καλή στιγμή, ένα ωραίο γκολ, αλλά ως εκεί. Ξεχωρίζω το πρωτάθλημα που πήραμε το '92, που εγω δεν το χάρηκα τόσο πολύ γιατί ήμουν τραυματίας στο τέλος. Όμως ήταν σημαντικό για όλους μας αυτό το πρωτάθλημα».

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1992 και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό;

«Έκανε σφάλμα η ΑΕΚ μαζί μου. Είχαμε ήδη συμφωνήσει με τον κ. Γενεράκη. Συμφωνήσαμε στο οικονομικό. Δώσαμε τα χέρια. Κάποιος όμως του είπε κάτι και την επόμενη ημέρα με βρήκε και είπε σε μένα ότι είναι πολλά τα λεφτά και δε μου τα δίνει. Πειράχτηκα, δε το κρύβω. Ένιωσα ότι δεν με θέλουν ξαφνικά. Τη μία μέρα συμφωνήσαμε σε όλα και την επομένη έγινε αυτό. Δε το πίστευα. Και από εγωισμό, πιο πολύ, έφυγα από την ΑΕΚ.
Το μόνο λάθος που έκανα τότε είναι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης, τον οποίο ήξερα από πριν, πήγαινα και στα γραφεία του στη Νίκαια που είχε τότε και τα λέγαμε σαν φίλοι. Όταν μπήκε στην ΑΕΚ με έπαιρνε τηλέφωνο, λοιπόν, για να συναντηθούμε. Είχα δώσει όμως το λόγο μου στον Ολυμπιακό και είμαι άνθρωπος που κρατάω το λόγο μου. Ένιωθα άσχημα, γιατί πίστευα πως αν συναντηθώ με τον Μελισσανίδη και μιλήσω μαζί του, δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πείσει. Θα έμενα στην ΑΕΚ και δεν θα τηρούσα το λόγο που είχα δώσει.
Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα αυτή τη συνάντηση! Δεν ήθελα να φύγω από την ΑΕΚ. Απλά έγιναν έτσι τα πράγματα και έφυγα με αυτόν τον τρόπο. Περνούσα καλά. Είχαμε καλό κλίμα. Ήμασταν οικογένεια. Έτσι όμως είναι η ζωή. Γύρισα πίσω όμως. Πάλι χάρηκα. Πάλι είχαμε καλό κλίμα και ποδοσφαιριστές. Ήμουν πιο ώριμος, πιο καλός σαν ποδοσφαιριστής. Μπήκα σε μία ομάδα που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα τότε η ΑΕΚ. Είχε ξεχωριστούς παίκτες η ΑΕΚ και πολύ καλά παιδιά. Το 95-96 η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έπρεπε να πάρουμε το νταμπλ. Πήραμε το Κύπελλο. Χάσαμε όμως το πρωτάθλημα. Έγιναν πολλά τότε για να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα...»


Για το χαμένο ματς με τον Παναθηναϊκό και την απώλεια του τίτλου:

«Το μόνο λάθος που κάναμε ως ομάδα ήταν στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Είχαμε κουραστεί. Ίσως αυτό ήταν το λάθος μας.

Στο 5ο λεπτό θυμάμαι, σε εκείνο το ματς, ένιωθα πως δεν μπορούσα να τρέξω! Ο Παναθηναϊκός φοβόταν πριν. Τους είχαμε κερδίσει 3 φορές μέσα στη σεζόν και μας έλεγαν ότι θα κερδίσουμε με 4 ή 5 ή και 6-0! Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα... πόδια μας, όμως, από την κούραση. Μεσολάβησε μια εβδομάδα διακοπής, αν θυμάμαι καλά και ο Μπάγεβιτς μας έκανε μία μίνι προετοιμασία. Αυτό ήταν το λάθος, γιατί έκανε αυτή τη μίνι προετοιμασία τέλος της σεζόν.
Μη ξεχνάμε, όμως, πως όταν παίζαμε μπάλα εμείς δεν είχαμε τόσους γιατρούς, διατροφολόγους, όπως συμβαίνει σήμερα. Προσωπικά είχα παίξει αγώνα και στον οργανισμό μου δεν είχα σίδηρο! Μόνος μου το είχα βρει, σε προσωπικές εξετάσεις, που είχα κάνει.
Πλέον έχει μπει η επιστήμη στο ποδόσφαιρο. Έχει μπει η νοητική. Σε κάνουν πιο έξυπνο και πιο τεχνίτη ποδοσφαιριστή. Παλιά δεν τα είχαμε αυτά. Από μόνος μου έψαχνα τότε πως θα γινόμουν πιο γρήγορος. Στον Εθνικό γινόταν ερασιτεχνική προπόνηση. Έκανα μόνος μου όμως εγώ... Ήξερα να γυμνάσω τον εαυτό μου. Το μόνο που δεν ήξερα είναι πώς να δουλέψω την τεχνική μου. Έκανα περισσότερο γυμναστήριο και αλτικότητα. Είχα και φίλους αθλητές. Μ'άρεσε αυτό που έκαναν και δούλευα πάνω τους. Όταν έγινα 35 ήμουν πιο γρήγορος απ' ότι ήμουν 20, για να καταλάβεις! Είναι σπάνια περίπτωση. Ειδικά όταν γύρισα από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ, ένιωθα πιο γρήγορος. Έπαιξα άλλα 4-5 χρόνια σε καλό επίπεδο».


Για την ΑΕΚ του σήμερα;

«Η ζωή συνεχίζεται... Η ΑΕΚ επανέρχεται σιγά - σιγά. Πρέπει να φτιάξει το γήπεδο για να γιγαντωθεί. Με τον Μελισσανίδη θα φτάσει Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρο είναι αυτό. Θέλει δουλειά, στρατηγική, προγράμματα, όμως. Η ΑΕΚ τώρα είναι μία κλάση μπροστά από τις άλλες ομάδες στη Β' Εθνική. Είναι πρώτο φαβορί για την άνοδο».

Για το πώς την είδε στο ματς με τη Νίκη Βόλου, που ήταν στο γήπεδο;

«Αυτό που είδα στο Βόλο το περίμενα. Είχε μια καλή κυκλοφορία της μπάλας. Έκανε φάσεις. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχασε πολλές ευκαιρίες. Αν θέλουμε να βρούμε κάτι αρνητικό είναι αυτό. Η αμυντική γραμμή, πάλι, ήταν δυνατή. Το κέντρο κοντρολαρισμένο. Είχα καλά τρεξίματα ως ομάδα. Δουλεμένη. Ήταν καλή η ΑΕΚ. Μπορεί να σταθεί στη Σούπερ Λίγκα από τώρα».

Για τις δικές του ασχολίες και αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε πίσω στην ΑΕΚ πάλι;

«Ασχολούμαι τώρα με την Ακαδημία στο futsal της ΑΕΚ. Από τη Νίκη Βόλου σταμάτησα. Τώρα στο futsal έχουμε μια συνεργασία για το personal training. Έχουν οργάνωση, συνεργαζόμαστε με την Ακαδημία. Έχουμε καλές σχέσεις.
Αν η ΑΕΚ με χρειαστεί θα με βρει... Με ξέρουν. Εγω δούλεψα στην ΑΕΚ τρία χρόνια στις Ακαδημίες. Έκανα καλά τη δουλειά μου. Τον Κλωναρίδη τον πούλησε και έβγαλε λεφτά η ομάδα. Τον Φούντα, τον Τσεβά, τον Νικολιά, τον Εγγλέζου, τον Αρέστη. Από δική μου δουλειά βγήκαν αυτά τα παιδιά. Αυτό που θεωρώ είναι ότι κάποιοι δεν εκτίμησαν τη δουλειά μου. Δεν κατηγορώ όμως κανέναν. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ούτε θα κατηγορήσω, ούτε θα... γλείψω κανέναν. Ξέρω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ με αγαπάει. Το ακούω κάθε μέρα. Αν κάποιοι το αμφισβητούν κι αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όμως νιώθω την αγάπη τους και αυτό με δυναμώνει».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα