Μπατίστα: Την μέρα που γκρεμίστηκε το γήπεδο ξεκίνησε η καταστροφή της ΑΕΚ

17:34 4/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ντανιέλ Μπατίστα έζησε ως ποδοσφαιριστής στιγμές μεγάλης δόξας στη Νέα Φιλαδέλφεια και σύνδεσε το όνομά του με χρονιές γεμάτες επιτυχίες για την ΑΕΚ. Μιλώντας στην «ΩΡΑ των σπορ» με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από το γκρέμισμα του Ναού, τόνισε πως εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ουσιαστικά η καταστροφή της «Ένωσης» και υπογράμμισε πως μόνο με την επιστροφή στο σπίτι της θα μπορέσει να αναγεννηθεί και να σταθεί και πάλι στα πόδια

της.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Τι θυμάστε από τη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Ήταν μια πολύ καυτή και συνάμα ποδοσφαιρική έδρα. Μας βοηθούσε πολύ ο κόσμος να αποδίδουμε και να παίζουμε καλύτερα. Ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε στα εντός έδρας με τον κόσμο να μας στηρίζει. Καμία σχέση με το ΟΑΚΑ που και πολύ κόσμο να έχει, δεν είναι έδρα».

-Πιστεύατε πως όλα θα πάνε καλά και η ΑΕΚ τελικά θα χτίσει καινούργιο γήπεδο;

«Δεν υπήρχε περίπτωση. Το γκρέμισαν χωρίς καμία απολύτως βεβαίωση ότι θα γίνουν τα έργα ή ότι θα χτιστεί καινούργιο γήπεδο. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η καταστροφή της ΑΕΚ».

-Ποια ήταν η κορυφαία σας στιγμή σε αυτό το γήπεδο;

«Όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα το '92, παρόλο που ήμουν εκτός ομάδας ήταν η καλύτερη μου στιγμή. Βέβαια κάτι πιο προσωπικό μου είναι όταν είχα βάλει εκείνο το πολύ ωραίο φάουλ στην Τορίνο. Γενικότερα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για εμένα, και είχαν και φοβερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς μας».

-Τι εκτιμάτε για το μέλλον της ομάδας;

«Το μέλλον της ΑΕΚ είναι αβέβαιο. Η ομάδα έχει μπει σε μια απίστευτη περιπέτεια δίχως αρχή και φινάλε. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα