Μπάζει και με Σαβιόλα (VIDEO)

17:14 3/8/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ακόμα ένα φιλικό προετοιμασίας ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά και πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση ηττήθηκε από την Λίβερπουλ με 2-0 στο "Άνφιλντ" στο παιχνίδι προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ.
Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Αλεν, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός

δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και η Λίβερπουλ ήταν διαρκώς στην επίθεση και απειλούσε. Μάλιστα, στο 5' από λάθος του Σάμαρη οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Αλεν έσπασε ωραία στον Ιάγο, αλλά ο Μέγιερι έδιωξε εξαιρετικά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, πολύ κακή η κυκλοφορία με τη Λίβερπουλ να έχει ακόμα μια εξαιρετική φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού , αλλά το πολύ καλό του Αλεν μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Τα προβλήματα στον άξονα και τα άκρα έβγαζαν μάτια, με τη Λίβερπουλ να πιέζει και να παίρνει εύκολη τη μπάλα.
Στο 24' ήρθε και το γκολ των «κόκκινων», με τους Στέρλινγκ, Ιάγο να κρύβουν τη μπάλα, σέντρα από τα αριστερά και ο Αλεν με προβολή άνοιξε το σκορ. Το γκολ των γηπεδούχων δεν... ξύπνησε τον Ολυμπιακό, που είχε μόνο τον Μέγιερι να... σώζει καταστάσεις. Σε μια από αυτές, στο 28' ο Ούγγρος απόκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Ιάγο, που ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή.
Ο Ολυμπιακός πονούσε σε άξονα και άκρα, Στέρλινγκ και Ιάγκο προκαλούσαν πολλά ρήγματα, ενώ επιθετικά δεν... υπήρχε. Η ομάδα του λιμανιού απλά... παρακολουθούσε τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων χωρίς να μπορεί να απειλήσει.
Εκτός από τα αβίαστα λάθη, οι Πειραιώτες, αδυνατούσαν και στα προσωπικά μαρκαρίσματα, ενώ στη φάση του 32' φάνηκε και η αδυναμία στις αλληλοκαλύψεις. Το εξαιρετικό σουτ του Τζόνσον που απλά τον... έβλεπαν οι Φέισα, Χολέμπας κατέληξε άουτ.
Οι «κόκκινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 39' έχασαν ακόμα μια κλασική ευκαιρία, όταν από σέντρα του Τζέραρντ από τα δεξιά ο αφύλακτος, Αλεν έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Μέγιερι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει στο α' μέρος ο Ολυμπιακός, μιας και κατάφερε με τις επεμβάσεις και τις τοποθετήσεις να σώσει σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του.
Ο Μίτσελ πέρασε στην επανάληψη τους Βάις, Ρομπέρτο και Παπάζογλου, θέλοντας έτσι να δώσει ταχύτητα, αλλά καλύτερες τοποθετήσεις στα άκρα. Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον Κουτίνιο να προσθέτει ακόμα μια καλή ευκαιρία στο ενεργητικό της ομάδας. Στο 59' ο Μίτσελ άλλαξε την εικόνα, περνώντας στο ματς τους Μασάντο, Μανωλά και Σαβιόλα. Έτσι, ο Βάις πήγε στο αριστερό άκρο αντί του Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Μασάντο έπαιξε λίγο πιο μπροστά από Μανιάτη και Φέισα, ο Μανωλάς στην άμυνα και ο Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης.
Ωστόσο, πριν προλάβει ο Ισπανός να δει την ομάδα του πως αποδίδει, είδε τη Λίβερπουλ να σκοράρει το δεύτερό της τέρμα. Με... ώθηση οι «κόκκινοι» από την είσοδο του Σουάρες που αποθεώθηκε από τον κόσμο της Λίβερπουλ, ο Στέρλινγκ, ο κορυφαίος του ματς έφτιαξε το γκολ στο 62'. Ακόμα μια κάθετη που δεν σταμάτησε ποτέ, ο Φέισα και η άμυνα έχασαν τον Χέντερσον που μόλις είχε μπει στο ματς και πέτυχε το 2-0.


Λίβερπουλ (Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62' Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62' Χέντερσον), Τζέραρντ (84' Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73' Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73' Φάουλερ), Άσπας (62' Σουάρες).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46' Ρομπέρτο), Σαλίνο (46' Παπάζογλου), Μετζανί (59' Μανωλάς), Σιόβας (76' Αβρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76' Λυκογιάννης), Σάμαρης (46' Βάις), Κάμπελ (76' Διαμαντάκος), Τσόρι (59' Μασάντο), Μήτρογλου (59' Σαβιόλα).

Keywords
Τυχαία Θέματα