Άξια της μοίρας της…

16:42 9/2/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΣΕΡ Σ.: 3-1
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Με προπονητή μαριονέτα και παίκτες κατώτερους των περιστάσεων, η Σίτι γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Σαουθάμπτον και αν συνεχίσει έτσι θα χάσει και τη 2η θέση.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σαουθάμπτον που έκανε το 1-0 μόλις στ 7ο λεπτό. Ο Χαρτ είπε όχι σε σουτ του Ροντρίγκες και στην επαναφορά ο Πάντσεον σκόραρε από κοντά. Η ψυχρολουσία όμως για τη Σίτι εν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 22' ο Χαρτ έκανε τραγικό λάθος μετά

από σουτ του Λάμπερτ καιο Ντέιβις εξ επαφής έγραψε το 2-0. Η Σίτι απάντησε στο 39', καθώς οι Σαμπαλέτα, Ντζέκο και Σίλβα έφυγαν στην κόντρα, ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βόσνιος πλάσαρε τον Μπόρουτς.

Στο 45+2' ο Τουρέ ανέτρεψε στην περιοχή τον Ροντρίγκες, αλλά ο Άτκινσον έδειξε συνεχίζεται, ενώ στο 48' το σουτ του Πάντσεον μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ. Τελικά στο 49' μετά από σέντρα του Πάντσεον, ο Μπάρι έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 55' ο Μπόρουτς πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Αγκουέρο, αλλά στη συνέχεια η Σίτι δεν είχε καμία άλλη φάση.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιβελντ, Φοξ (76' Ρίτσαρντσον), Σ. Ντέιβις (80' Γουόρντ Πρόους), Σνάιντερλιν, Κορκ, Πάντσεον (62' Λαλάνα), Λάμπερτ, Ροντρίγκεζ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Γκαρσία, Λέσκοτ (66' Κολάροφ), Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Νασρί (56' Μίλνερ), Σίλβα (73' Μαϊκόν), Αγουέρο, Τζέκο

ΤΣΕΛΣΙ- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 4-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Στην 3η θέση επέστρεψε μετά από λίγες μόνο ώρα η Τσέλσι, που κέρδισε με 4-1 τη Γουίγκαν.

Η Γουίγκαν μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 6ο λεπτό το συρτό σουτ του Ντι Σαντό πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσεχ είπε όχι σε σουτ του Μαλόνεϊ από το ύψος της περιοχής. Στο 14' ο Αλ Χαμπσί απέκρουσε την κεφαλιά του Τόρες, ο οποίος στο 16' είδε τον γκολκίπερ της Γουίγκαν να του λέει ξανά όχι σε όμορφο σουτ. Τελικά στο 23', οι Λουίζ, Τόρες και Ραμίρες συνδυάστηκαν όμορφα, με τον τελευταίο να νικά τον Αλ Χαμπσί με σουτ και να κάνει το 1-0. Στο 32' ο Αλ Χαμπσί απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Τόρες, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Λάμπαρντ πέρασε λίγο άουτ. Στο 42ο λεπτό ο Αθπιλικουέτα παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο 56' ο Αζάρ από κοντά μετά από σέντρα του Αθπιλικουέτα έγραψε το 2-0.

Ωστόσο στο 58' ο Μαλόνεϊ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και μείωσε σε 2-1 για τη Γουίγκαν, ενώ στο 67' το σουτ του Λάμπαρντ κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Στο 73' η Γουίγκαν ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κόουλ, ενώ στο 87' ο Λάμπαρντ με όμορφο σουτ μετά από γύρισμα του Αζάρ, έκανε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαόρφωσε στο 90_2' ο Μαρίν με κοντινή κεφαλιά μετά από ασταθή επέμβαση του Αλ Χαμπσί σε σουτ του Αθπιλικουέτα. Στο 90+4΄ ο Αλ Χαμπσί απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τόρες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλκουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (88' Μπεναγιούν), Α. Κόουλ, Ντ. Λουίζ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Όσκαρ (77' Όσκαρ), Αζάρ (90' Μαρίν), Τόρες

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χαμπσί, Μακ Κάρθι, Κάλντγοελ, Ντι Σάντο, Μαλόνεϊ, Εσπινόσα (59' Κονέ), Μπεσεγιέρ, Σταμ (82' Τζόουνς), Φιγκερόα, Σάρνερ

ΣΤΟΟΥΚ- ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 2-1
Γήπεδο: Μπριτάνια

Την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε η Ρέντινγκ που γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Στόουκ.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κράουτς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή ενώ στο 8' η κεφαλιά του ψηλόσωμου φορ πέρασε μόλις άουτ. στο 14' η άμυνα της Ρέντινγκ πρόλαβε την μπαλιά του Εθέρινγτον προς τον Κράουτς, ενώ στο 26' το σουτ του Κάιτλι πέρασε λίγο άουτ. Στο 33' ο Φεντερίτσι απέκρουσε την προβολή του Σόουκρος, ενώ στο 39' ο Φεντερίτσι απέκρουσε το όμορφο σουτ του Κράουτς.

Στο 62' ο Φεντερίτσι είπε όχι σε σουτ του Εθέρινγκτον, αλλά στο 67' ο Σόουκρος με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έβαλε μπροστά στο σκορ την Στόουκ. Στο 75' ο Λε Φοντρπλάσαρε άστοχα από κοντά, αλλά στο 81' ο Ζερόμ με όμορφο σουτ έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Ρέντινγκ ήταν να μειώσει στο 83' με κεφαλιά του Μαριάπα. Στο 85' ο Φεντερίτσι είπε όχι σε σουτ του Γουίλαν, ενώ στο 90+4' η Ρέντινγκ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λε Φοντρ.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον (86' Κάμερον), Σότον, Χαθ, Σόουκρος, Γουίλαν, Κάιτλι (66' Ζερόμ), Εθέρινγκτον, Ενζονζί, Γουόλτερς, Κράουτς (66' Τζόουνς)

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Φεντέρτσι, Κέλι, Χάρτ, Μαριάπα, Πιρς, Λέιγκερτγουντ, Άκπαν, Μακ Άνουφ (73' ΜακΚλίαρι), Κέμπε, Μπλάκμαν (56' Λε Φοντρ), Πογκρεμπνιάκ (80' Χαντ)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-1
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Σημαντικό διπλό με 1-0 κόντρα στη Σάντερλαντ πέτυχε η Άρσεναλ και μπήκε δυνατά στο κυνήγι της τετράδας.

Στο 2ο λεπτό ο Ν'Ντιαγέ έκανε λάθος πλασέ από κοντά, ενώ στο 4' ο Μινιολέ είπε όχι σε διαγώνιο σουτ του Γουόλκοτ. Στο 18ο λεπτό το σουτ του Ζιρού πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 32' ο Μινιολέ έδιωξε το σουτ του Ράμσεϊ. Ωστόσο στο 35', οι»κανονιέρηδες» πήραν κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Καθόρλα με όμορφο συρτό σουτ που πέρασε από πολλά πόδια, νίκησε τον Μινιολέ. Στο 43ο λεπτό το σουτ του Γουόλκοτ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45+1' ο Μινιολέ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Ράμσεϊ.

Στο 56' το σουτ του Ζιρύ ήταν άστοχο, ενώ στο 58' ο Ράμσεϊ έκανε τραγικό λάθος, ο Σεσενιό έδωσε στον Φλέτσερ, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ από κοντά. Στο 62ο λεπτό η Άρσεναλ έχασε με κόκκινη τον Τζέκινσον, ενώ στο 70' το πλασέ τυ Ντιαμπί πέρασε άουτ, στο επόμενο λεπτό η άμυνα της Άρσεναλ έκοψε σωτήρια τον Κόλμπακ, ενώ στο 75' το σουτ του Γουόλκοτ κατέληξε στο δοκάρι του Μινιολέ. Στο 85'΄ο Σέζνι βρήκε λίγο την κεφαλιά του Φλέτσερ, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπραμπλ έχασε το άχαστο εξ επαφής. Στις καθυστερήσεις ο Σέζνι πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Τζόνσον.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Γκάρντνερ, Ρόουζ (81' Βον), Μπράμπλ, Ο ‘Σέι, Κάτερμολ (46' Λάρσον), Εντιαγιέ (69' Γκρέιαμ), Κόλμπακ, Τζόνσον, Σεσενιόν, Φλέτσερ

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα, Γουίλσιρ (50' Ντιαμπί), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Γουόλκοτ (87' Μίκελ), Ζιρού

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΚΠΡ: 4-1
Γήπεδο: Στάδιο της Ελευθερίας

Όλο και πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ βρίσκεται η ΚΠΡ, που γνώρισε την ήττα με 4-1 από τη Σουόνσι και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σουόνσι που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Σέζαρ απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Ντάιερ και στην επαναφορά ο Μίτσου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 16' ο Ντε Γκουζμάν πρόλαβε τον Μπιά και στο 18' οι «κύκνοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σκόρερ ο Ράνχελ με διπλή προσπάθεια, αφού αρχικά ο Σέζαρ του είπε όχι σε κοντινό πλασέ. Στο 35' το σουτ του Μίτσου σταμάτησε σε σώματα, ενώ στο 48' ο Ζαμόρα από κοντά έκανε το 2-1 για την ΚΠΡ.

Η χαρά των Ρέιντζερ κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 50' ο Μίτσου έστρωσε στον Ερνάντες κι εκείνος με πλασέ έγραψε το 3-1. Στο 57' ο Μπάρτλεί έκοψε το σουτ του Μπιά κι ενώ είχε προηγηθεί χέρι του Γουίλιαμς, ενώ στο 60' ο Κι πρόλαβε τον Τααράμπτ. Το 4-1 για τη Σουόνσι έκανε ο Μίτσου στο 67' με όμορφη προβολή προ του Σαμπά.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Τσίκο (33' Μπάρτλεϊ), Γουίλιαμς, Ντέιβις, Ντε Γκούζμαν, Κι, Ντάιερ, Ρούτλετζ (63' Αγουστιέν), Ερνάντες, Μίτσου (81' Μουρ)

ΚΠΡ: Σέζαρ, Τραορέ, Ντέρι (46' Γκρανέρο), Σαμπά, Χιλ, Ονουόχα, Εμπιά, Τάουνσεντ, Τζίνας (71' Ράιτ Φίλιπς), Τααράμπτ, Μακί (46' Ζαμόρα)

ΝΟΡΙΤΣ- ΦΟΥΛΑΜ: 0-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Στο 0-0 κόλλησαν Νόριτς και Φούλαμ και βολεύτηκαν με τους βαθμούς της ισοπαλίας.

Στο 5ο λεπτό ο Μπέκιο δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά, ενώ στο 46' ο Τέρνερ έκοψε σωτήρια τον Ρονταγιέγκα.
Στο 48' ο Μπαν σταμάτησε το τους του Σίντγουελ, ενώ στο 54' το σουτ του Ρουίζ σταμάτησε στα πόδια του Μπασόνγκ. Στο 68' το πλασέ του Ρουίζ βρήκε στον Τζόνσον.

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Ρ. Μάρτιν, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Γκαρίδο, Τετέι, Τζόνσον, Ε. Μπένετ (80' Τζάκσον), Σνοντγκρας, Χούλαχαν, Μπέκιο (87' Καμαρά)

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Μανόλεφ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Νταφ, Φριμπόνγκ (65' Εμάνουελσον), Σάιντγουελ, Ρουίζ (90+2' Ντεζάγκα), Μπερμπάτοφ, Ρονταγιέγκα (76' Πέτριτς)

ΤΟΤΕΝΑΜ- ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 2-1

Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Στην 3η θέση σκαρφάλωσε η Τότεναμ, που με πρωταγωνιστή τον Μπέιλ, νίκησε με 2-1 τη Νιούκαστλ.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπέιλ έβγαλε όμορφη μπαλιά από αριστερά, αλλά ο Ντέμπσεϊ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, ενώ στο 5' ο Μπέιλ με τρομερή εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για την Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» συνέχισαν να πιέζουν και στο 10ο λεπτό το σουτ του Χόλτμπι πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 19' η κεφαλιά του Σισέ έξυσε το δοκάρι του Γιορίς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το νέο σουτ του Χόλτμπι δεν βρήκε στόχο και στο 24' οι «καρακάξες» έφεραν στα ίσα το ματς. Ο Σισοκό έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκουφράν με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Γιορίς.

Στο 53ο λεπτό ο Κρουλ μπλόκαρε με 2η προσπάθεια το σουτ του Ντέμπσεϊ, ενώ στο 75' το σουτ του Μπέιλ κόπηκε από τον Τέιλορ. Τελικά όμως η Τότεναμ βρήκε τον δρόμο προς το δεύτερο γκολ στο 79'. Σκόρερ ποιος άλλος, από τον Γκάρεθ Μπέιλ που έφτασε τα 13 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από λάθος διώξιμο τυ Κολοτίι, η μπάλα έφτασε στον Ουαλό που με όμορφο σουτ νίκησε τον Κρουλ για 2η φορά. Στο 81' ο Κρουλ έκανε λάθος έξοδο μετά από κόρνερ, αλλά ο Κόκερ με τον ώμο έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 88΄ο Μπέιλ έφτασε κοντά στο χατ τρικ, αλλά ο Κρουλ απέκρουσε το δυνατό σουτ του αριστερού χαφ της Τότεναμ αυτή τη φορά. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιορίς είπε όχι σε κοντινό πλασέ του Αμεόμπι κι έσωσε την Τότεναμ, ενώ στο 90+7' το σουτ του Μπέιλ έξυσε το δοκάρι του Κρουλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Κόκερ, Νότον (74' Ασού Εκοτό), Ντεμπελέ (90+3' Λίβερμορ), Πάρκερ, Λένον, Ντέμπσεϊ, Χόλτμπι (69' Αντεμπαγιόρ), Μπέιλ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Τέιλορ Σ, Κολοτσίνι, Σαντόν, Καμπάιγ, Περτς (82' Τιοτέ), Γκουτιέρες (86' Σ.Αμεόμπι), Σισοκό, Γκουφράν (59' Μαρβό), Σισέ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα