Μπενίτεθ: Αλλαγές στη Νάπολι

22:42 10/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ισπανός τεχνικός διαδέχθηκε το καλοκαίρι τον Βάλτερ Ματσάρι και αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Νάπολι αλλά και τη συνολική λειτουργία της, όπως τόνισε σε συνέντευξη του.
«Η Νάπολι τερμάτισε πέρυσι στο -9 από τη Γιουβέντους. Η ομάδα έπαιζε με διαφορετικό σύστημα, με πέντε αμυντικούς και τα περίμενε όλα από τον Καβάνι. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού καθώς προτιμώ να κρατάμε την μπάλα στην κατοχή μας. Η αποχώρηση του Καβάνι δεν ήταν κάτι κακό καθώς έβαλε πολλά

λεφτά στο ταμείο και αποκτήσαμε σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Παίζουμε με 4-2-3-1 και θέλουμε να είμαστε συμπαγείς αμυντικά και παράλληλα να εκμεταλλευόμαστε οποιοδήποτε κενό μπροστά», είπε ο Μπενίτεθ και συμπλήρωσε: «Η Γιουβέντους παραμένει η πιο δυνατή ομάδα αλλά εμείς είμαστε αυτοί που ξοδέψαμε τα περισσότερα λεφτά φέτος. Τα πράγματα βελτιώνονται στην Ιταλία καθώς υπάρχουν ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, υπάρχει πολλή τακτική και υπάρχουν και ποδοσφαιριστές όπως οι Τέβες, Ιγκουαΐν, Γιορέντε και Γκόμες που ήρθαν φέτος στην Ιταλία και ανεβάζουν το επίπεδο».

Καγιεχόν: «Γκολ και τίτλους»
Ενας από τους παίκτες που πήγαν στη Νάπολι μετά την αποχώρηση του Καβάνι είναι ο Χοσέ Μαρία Καγιεχόν, ο οποίος έχει αρχίσει καλά τη σεζόν και ελπίζει η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη.
«Είμαι εδώ για να κατακτήσω τίτλους. Η Νάπολι με εμπιστεύεται και είμαι χαρούμενος εδώ. Θέλω να δουλέψω για την ομάδα αλλά θα ήταν υπέροχο αν κατάφερνα να πετύχω 12 γκολ φέτος. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα δούμε τι θα γίνει. Το Σαν Πάολο, πάντως, έχει την πιο καυτή ατμόσφαιρα που έχω συναντήσει ως τώρα. Σίγουρα πιο καυτή από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα