Μπλάνκο: Θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ!

08:39 21/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ανοιχτά την επιθυμία να γυρίσει στην ΑΕΚ και μάλιστα του χρόνου, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του με τη Λανούς, εξέφρασε ο Ισμαελ Μπλάνκο. Ο αγαπημένος "Ζορό" μιλώντας στο GOAL τόνισε με σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα βρει ξανά τον δρόμο της, συμπληρώνοντας ότι στην Ένωση έχει μόνο φίλους...

Αναλυτικά, η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μπλάνκο αναφέρει τα εξής:

«Πέρασα τέσσερα καταπληκτικά χρόνια στην ΑΕΚ και με στενοχωρεί το ότι υποβιβάστηκε. Οταν ένας σύλλογος κουβαλάει πολλά προβλήματα, εντέλει το πληρώνει. Τώρα οι φίλοι της πρέπει να στηρίξουν τους παίκτες, τον σύλλογο, και να γυρίσουν γρήγορα στην πρώτη κατηγορία. Θα χρειαστούν δύο χρόνια δουλειάς, αλλά με θυσίες πετυχαίνεις τα πάντα και η ΑΕΚ θα γίνει και πάλι αυτό που πάντα ήταν: Μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να παλεύει σε όλα τα γήπεδα. Ξέρω ότι αυτό που θέλουμε περισσότερο εμείς οι της ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα γιατί έχει χρόνια να το κατακτήσει, αλλά τώρα προέχει η περισυλλογή, η ηρεμία και να γίνουν σωστά τα πράγματα. Ολα αυτά είναι σημαντικά για να φτάσει μακριά».

Ο Μπλάνκο δεν έκρυψε πως είναι οπαδός της ΑΕΚ, κομμάτι αυτής της ομάδας. «Ναι, είμαι δεμένος με την ΑΕΚ. Είχα πολλές ευκαιρίες για να πάω σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα και δεν το έκανα γιατί η ΑΕΚ μου έδωσε πολλά και τρέφω ιδιαίτερη αγάπη. Γι" αυτό αποφάσισα να μην πάω αλλού και μου έλεγαν ότι είμαι τρελός. Κάποιες φορές, όμως, το πάθος είναι πάνω απ" όλα και, όπως το συζήτησα με την οικογένειά μου, μακάρι να μπορέσω να γυρίσω στην ΑΕΚ. Τώρα είναι η ώρα για να ξεκινήσουν από το μηδέν και μακάρι, αν έχω την τύχη να επιστρέψω, όταν το κάνω η ομάδα να είναι σε καλύτερη κατάσταση απ" ό,τι όταν βρισκόμουν εκεί».

- Τότε σκέφτεσαι το ενδεχόμενο επιστροφής;

«Ναι, γιατί εκεί πέρασα πολύ ωραία χρόνια. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, όπου μου φέρθηκαν πολύ καλά και έκανα πολλούς φίλους. Τώρα είμαι στη Λανούς, παλεύουμε για το πρωτάθλημα και όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου, το επόμενο καλοκαίρι, θα δω αν υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψω στην ΑΕΚ».

- Παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ;

«Πάντα, γιατί έχω φίλους μέσα και έξω από την ομάδα. Και εγώ ο ίδιος βλέπω τι γίνεται μέσω Ιντερνετ, αλλά μου έπεσε πολύ... βαρύς ο υποβιβασμός. Μακάρι αυτό να φανεί χρήσιμο ώστε ο σύλλογος να αρχίσει από το μηδέν, να γίνουν σωστά τα πράγματα και να επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να βρίσκεται».

- Μπορείς να παραλληλίσεις τον υποβιβασμό της ΑΕΚ με αυτόν της Ρίβερ Πλέιτ στην Αργεντινή;

«Ναι, γιατί είναι δύο μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ, με τον κόσμο και την ιστορία που έχει, είναι λογικό να συγκρίνεται με τη Ρίβερ, μια από τις μεγάλες ομάδες της Αργεντινής. Είναι πολύ οδυνηρό και άσχημο να υποβιβάζεται μια τόσο σημαντική ομάδα. Οταν συνέβη αυτό με τη Ρίβερ, υπήρξαν και εδώ προβλήματα. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι σκληρός και πολύ παθιασμένος με τον σύλλογο, γι" αυτό και έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους, αν και ευτυχώς περιορίστηκαν σε μερικές υλικές καταστροφές».

- Το πιο πιθανό σενάριο, πλέον, θέλει την ομάδα στην τρίτη κατηγορία;

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα χρεών, αν και δεν ξέρω πώς ακριβώς έχει η υπόθεση γιατί και εγώ ακούω όσα μου λένε. Αυτό που θέλω πάνω απ" όλα είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία και να γίνει ξανά μια δυνατή, οργανωμένη και μεγάλη ομάδα, όπως ήταν πάντα».

«Θυμάμαι τα πάντα! Από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα πέρασα πολύ όμορφες στιγμές αλλά και άσχημες. Αλλά πιστεύω ότι άφησα καλές εντυπώσεις. Εδωσα πολλά στον σύλλογο και, παρότι είχα όλη την προδιάθεση να συμφωνήσω με την ομάδα για να μείνω, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αυτά, όμως, έχει το ποδόσφαιρο. Εφτασα στην ΑΕΚ στην κατάλληλη ηλικία (24 ετών), με πολλή όρεξη για να τα πάω καλά και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, πολύ γρήγορα. Ηταν το πρώτο μου βήμα στην Ευρώπη, ήταν πολύ δύσκολο γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ σε πολλά, αλλά τα κατάφερα χάρη σε ανθρώπους που με βοήθησαν να ωριμάσω. Ηταν η πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη, αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ, πήρα ένα Κύπελλο και πιστεύω ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα γιατί κάποιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά. Αλλά άφησα μια καλή εικόνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οσοι Ελληνες συνάντησα αφότου έφυγα πάντα μου φέρθηκαν καλά. Και δεν μιλάω μόνο για φίλους της ΑΕΚ αλλά και άλλων ομάδων».

Keywords
Τυχαία Θέματα